Ароматерапия в действие: 5 естествени аромата за вашия дом

3261
Ароматерапия в действие: 5 естествени аромата за вашия дом
Снимка: iStock/Guliver

Винаги е приятно да влезеш в къща, изпълнена с приятни, но ненатрапчиви аромати. Някои ароматизатори за въздух могат да имат много интензивна, дори "химическа" миризма. Поради своята неестественост те се превръщат в дразнител за обонянието ни и жилището автоматично престава да бъде уютно място. Има обаче няколко начина да изпълните дома си с естествени аромати.

1. Домашна лавандула

Смесете тези 2 съставки и ще забравите за неприятната миризма у дома

Неприятната миризма у дома е проблем, с който се сблъсква всяка домакиня. Дори и при често проветряване в дома ви се носи цял букет от&...

В днешно време е много лесно да си купите няколко стръка лавандула и да ги подредите в малки вази из стаите. Въпреки това, ще бъде още по-добре да я отглеждате сами. За това се продават специални саксии за лесно отглеждане на ароматни треви. Лавандулата има деликатен аромат и успокояващи свойства. Идеална е за дома и най-вече за спалнята.

2. Аромат на маслена основа

Ако не искате да харчите пари за ароматизатор, можете да си го направите сами. Например, вземете етерично масло от мента или лимонена трева, накиснете няколко памучни тампона или топчета в него и ги фиксирайте в места с неприятни миризми, например на дъното на кошче, съветват запознати.

3. Ароматни пръчици и дифузори

Това е познат начин да напълните апартамента с аромати. В момента в магазините се предлагат хиляди ароматни пръчици и дифузори. Миризмата от тях бързо изпълва цялата стая и се задържа дълго време. Те могат да имат прости или сложни парфюмни аромати - бързо ще изберете няколко от любимите си опции.

Ароматизаторът за въздух може да бъде много опасен за здравето

Във всеки дом се използва освежител за въздух. Преди той се използваше само в тоалетната, но сега мнозина монтират автоматични дозатори...

4. Ароматни овални

Камеите се използват не само в бижутерската индустрия - те се предлагат и под формата на ароматен домашен восък. Ароматните овали не миришат много, но това е достатъчно за малка стая или гардероб.

5. Ароматни свещи за дома

Ароматната свещ не само изпълва дома с приятен аромат за секунди, но и украсява интериора, създавайки уютна атмосфера. В магазините можете да намерите огромна палитра от аромати, където можете да опитате всичко и да изберете нещо по ваш вкус.

Докато есента е още в двора, можете да напълните къщата с актуални за сезона аромати на цветя, масла и цветна вода. И ако трябва да се отървете от неприятните миризми, тогава е много лесно да направите ефективен освежител със собствените си ръце. ДОстатъчно е да сте наясно кой аромат ви кара да се чувствате спокойни и отпочинали.

Домашни ароматизатори с есенно ухание!

Есенните аромати обгръщат нас и семействата ни в духа на сезона и мнозина биха казали, че това е най-ухаещият сезон. Имайки това предви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com