Авточасти втора употреба – няколко важни съвета

3534
Авточасти втора употреба – няколко важни съвета
Снимка: iStock/Guliver

Когато автомобилът, с който толкова много сте свикнали и без който на практика не можете, се развали, не ви остава нищо друго, освен да го поправите по най-бързия възможен начин. Обикновено това се случва точно когато човек е най-притеснен откъм финанси, което, разбира се, води до още по-големи притеснения. В този случай, когато не можем да си позволим закупуване на скъпи нови части за автомобила, обикновено започваме да се оглеждаме за по-бюджетен вариант. Тогава на помощ идват авточастите втора ръка, които са в пъти по-евтини от новите. Според експертите, купуването на авточасти на старо, не е лоша идея, стига да попаднете на точното място, където работят сериозни професионалисти, а не да се доверявате на ненадеждни продавачи.

Според последни проучвания, на пазара на авточасти втора употреба могат да се открият много запазени и абсолютно годни за употреба неща – като се започне от по-големите и скъпи части и се стигне до по-дребни, например фарове или пък маншони за скоростен лост.

При това ще спестите много от цената, защото частите за коли втора ръка са на изключително атрактивни цени. В същото време те са и по-удачен избор и по отношение на качеството. В зависимост от конкретните нужди, човек много лесно би могъл да открие чудесни, много малко употребявани части за своя автомобил. Ако не разполагате с много време за търсене, то в интернет платформите ще се ориентирате бързо и лесно. Повечето автоморги имат свои сайтове, където се продава всичко необходимо – стартери, турбини, печки за коли, халогени, топки или маншони за скоростен лост.

Те са дошли най-вече от автомобили, чийто собственици са решили да тунинговат своите возила с модифицирани части, например. Втората употреба не означава износени и негодни части, а тъкмо обратното – някои от тях са по-скоро съвсем нови.
При покупката е добре предварително да се уверите, че ще имате възможност да върнете частите, в случай, че те не паснат на вашия автомобил. И това е всичко, просто действайте!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com