Безценната полза от алое вера

13253
Безценната полза от алое вера
Снимка: iStock/Guliver

Алое вера е безценен дар от природата. Познато от повече от 6000 години, днес  тропическото растение се използва все по-широко за козметични цели, както и запрофилактика и лечение на редица болестни състояния.

Алое вера в медицината

Растението е чудесно средство за стимулиране на имунната система и подпомагане на лечението на множество заболявания, сред които са:

-          Рак

Доказано е, че алое вера забавя процеса на растеж на туморните клетки и така подпомага лечението на ракови заболявания. Естествено то не е чудодейно и лечение, обосновано единствено на него, е неефективно, но подкрепящото му действие е безценно. Повишавайки имунитета, растението подпомага защитните сили на организма по време на тежките процедури, свързани с лечението на рак, дава сили и енергия. Проучвания, поместени в International Immunopharmacology, говорят за изразен антитуморен потенциал на алое вера и уместната му употреба като профилактично средство срещу коварната болест. Подходящо е и за облекчение на неприятните странични ефекти от лъчетерапията. Във всички тези случаи алое вера се приема вътрешно – за пиене.

-          Болести на устната кухина

Растението има благотворно действие върху състоянието на меките тъкани на устата и върху венците. Заздравява ги, облекчава възпаления и заболявания. Може да се използва по два начина – поставено директно върху четката за зъби или в течна форма за жабурене.

Няколко ползи от Алое Вера, които ще ви спасят лятото

Алое вера се използва в медицината от хилядолетия, тъй като се смята, че има потенциални ползи за здравето на кожата и тялото. Известни...

-          Алое вера за здраво сърце

Безценният помощник на здравето укрепва сърдечно-съдовата система и подпомага нормалното ѝ функциониране. Нещо повече – вътрешният системен прием намалява нивото на лошия холестерол и това на триглицеридите и така предпазва от образуване на плаки и тромби – тоест намира приложение и за профилактика на инфаркти и инсулти.

-          Артирт

Растението има доказано полезно действие при болести на ставите и опорната система. Болката и подуването, възпаленията, причинени от артрит, се облекчават при редовна употреба.

-          Неутрализира свободните радикали

Алое Вера: 8 ползи, които ще ви спасят това лято

Алое вера се използва в медицината от хилядолетия, тъй като се смята, че има потенциални ползи за здравето на кожата и тялото. Известни...

Алое вера предпазва клетките от оксидативен стрес и успешно неутрализира свободните радикали, елиминирайки вредното им и пагубно въздействие върху организма. Това му действие се дължи на съдържащите се в него витамини от група Б, както и витамин Е и С.

-          Подпомага лечението на диабет, осъществявайки контрол върху кръвната захар.

Алое вера в козметиката

Чудодейното растение намира приложение и в козметологията, както и в средствата за красота. То е полезно за бързо заздравяване на рани и кожни раздразнения, помага при псориазис и други кожни болести и проблеми. Подпомага лечението на акне и облекчава неприятните симптоми при ухапвания и ужилвания от редица насекоми. Алое вера е чудесно средство за поддържане на кожата млада. Гелът е еликсир на младостта, който поддържа кожата здрава, свежа, хидратирана и без следи от остаряване. Действието му е овлажняващо, прочистващо, заздравяващо, стягащо, подмладяващо.

Може да изпробвате растението под различни форми и търговски наименования –гел, течност за пиене, козметика. При лечение на заболявания винаги първо се консултирайте с вашия лекуващ лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога мъжете се връщат при бившите си

6 начина да накарате парфюма си да ухае през целия ден

Имате ли това в кухнята си - тези неща привличат пари

Могат ли лютите чушки да са полезни за организма ни

Чесънът като чудо на природата: Неочакваните ползи за здравето

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com