Бяло и червено грозде – какво да хапвате?

6759
Бяло и червено грозде – какво да хапвате?
Снимка: iStock

Ще започнем с банално твърдение: гроздето не само изглежда добре и има добър вкус, но е и преди всичко здравословно, така че си струва да го ядете. Може би консумираме повече продукти, направени от тях всеки ден: вино, масло от семена, оцет, пресни сокове или стафиди. Но най-важното е да включим тези пресни плодове в менюто си . Гроздето трябва да се яде със семките и кожата!

Гроздови лози - шепа исторически факти

Правете ТОВА, ако искате големи и вкусни ГРОЗДОВЕ

Отглеждането на грозде в домашни условия не е чак толкова лесна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Нужно е все пак да имате някак...

Гроздето е плодовете на лозата, растения, познати на човечеството от най-ранните времена. Най-старите следи от винопроизводство датират от около 7000 г. пр. Н. Е. Първите доказателства за организирано лозарство са открити при шумерите и египтяните . Когато винената култура достигна Гърция , виното се превърна в атрибут на боговете. Оттам го поемат римляните, които след това разпространяват отглеждането на лозя в други региони на Стария континент. Докато първоначално виното е било напитка на елитите, вече в Рим то е било толкова разпространено и демократично, че обикновено се е сервирало дори на роби.

Яжте бяло или червено грозде?

В нашите магазини обикновено купуваме грозде, т.нар бяло и червено и розово. Плодовете от гроздова лоза обаче придобиват по-разнообразни цветове, вариращи от светло зелено, през розово, кехлибарено, тъмно червено, лилаво, тъмносиньо до черно. Следователно ще бъде по-точно, ако започнем да говорим за светло или тъмно грозде. Въпросът, зададен в подзаглавието, от друга страна, може да бъде зададен без колебание по отношение на виното. Никой дълго няма да мисли за отговора: червеното вино е много по-здравословно от бялото, поради полифенолите, получени от тъмната кора на гроздето , които имат изключително положителни свойства за човешкото здраве.

Гроздето ще убие раковите клетки

Семките на този плод са много полезни

Често явление е в кофата за боклук да попадат едни от най-ценните вещества. Хората сме свикнали да изхвърляме обелките на плодовете и з...

Гроздето дължи своите противоракови свойства на флавоноидите, които се намират в гроздови семки, ципи и дръжки, както и витамини С и А. Флавоноидите, както и витамините С и А, са естествени антиоксиданти, които почистват свободни радикали от тялото , отговорни за развитие на неопластични заболявания. Според изследванията, проведени досега от учени, екстрактът от гроздови семки ефективно унищожава раковите клетки в организма, включително рак на кожата , рак на гърдата при жените, червата, белия дроб , стомаха, простатата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com