BMW 5 Series е най-продаваният бизнес автомобил

25523
BMW 5 Series е най-продаваният бизнес автомобил

BMW Серия 5 защити лидерската си позиция в сегмента на бизнес-автомобилите. През миналата година „петицата” е била реализирана в обем от 359 061 бройки, като в това число влизат продажбите на модификациите седан, комби и Gran Turismo.

Комплексни са причините за големия интерес към Серия 5, но основните направления могат да се синтезират по следния начин.

Кражбите на луксозни автомобили продължават

Между 4 и 6 луксозни автомобила изчезват безследно всеки ден в столицата. Част от тях пътуват безпроблемно в Арабския свят, превърнати ...

Задвижване. BMW 520d EfficientDynamics Edition се отличава с разход на гориво от само 4,5 л/ 100 км. На другия полюс е уникалният в сегмента M550d xDrive (седан и комби). Впечатляващите технически характеристики на този разработен ексклузивно за BMW M Performance автомобилите редови шестцилиндров дизелов двигател с три турбокомпресора са: 381 к.с., 740 Нм максимален въртящ момент, среден разход на гориво от 6,3 л/ 100 км.

Динамика на управлението и комфорт. Интегралното активно кормилно управление подобрява маневреността и пъргавината благодарение на завиващите задни колела и променливото сервоусилване на кормилното управление. AdaptiveDrive съчетава индивидуално регулируеми амортисьори с активни стабилизатори на двете оси за спортно и в същото време комфортно пътуване. Т.нар. Driving experience switch позволява значителна промяна на характера на автомобила с натискане на бутон – от много спортен до особено ефективен режим. Интелигентното двойно задвижване BMW xDrive, която не само оптимизира стабилността при движение по сняг и лед, хлъзгави и неустойчиви настилки, но и чувствително повишава пъргавината в завои, се предлага в общо 17 варианта на BMW 5 Series.

BMW ConnectedDrive. Real Time Traffic Information (RTTI) осигурява информация за трафика в реално време и при задръствания веднага предлага подходящ обходен маршрут. С помощта на инфрачервена камера BMW Night Vision разпознава хора и животни на разстояние до 300 метра и предупреждава водача за евентуални сблъсъци. Пълноцветният BMW Head-Up проектира свързаната с пътуването информация като актуалната скорост, ограниченията на скоростта, указанията на навигационната система, както и предупредителни съобщения директно в зрителното поле на водача.

Това са само част от плюсовете на BMW 5 Series. А ние съвсем скоро ще ви представим подробен тест-драйв на BMW X6, екипиран с уникалния дизелов двигател с три турбини.

BMW на NAIAS 2013

По време на Северноамериканското автомобилно изложение (NAIAS) 2013 в Детройт BMW ще представи няколко нови модела, демонстрирайки чрез...

Още автомобилни новини четете на rs-auto.bg

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com