Бръчки от сън: Какво е това и как да ги избегнем

10205
Бръчки от сън: Какво е това и как да ги избегнем
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Всички отдавна знаят, че здравословният сън е поне 7 и е предпоставка за красив външен вид. Невъзможно е да изглеждате добре, ако страдате от недоспиване. Ако на 20 години тялото все още е в състояние да се възстанови моментално, то след 30 години вече е много по-трудно. Сънят в достатъчни количества насърчава регенерацията на клетките, това е научно доказано.

Но не всичко е толкова розово, спането и достатъчния сън не винаги са идентични понятия. Ако се чувствате изнервени сутрин, няма значение колко спите. Така че сънят е не само достатъчно необходим, но също така е важно да го правите правилно. В противен случай така наречените бръчки от сън не могат да бъдат избегнати. Разбира се, това име е доста условно, то просто възниква от неправилни пози в съня. Такива бръчки се различават по дълбочина и премахването им е доста трудно. Следователно е по-лесно да се предотврати появата им.

7 домашни козметики против бръчки

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло. Когато нашата обвивка е сияйна, здрава и добре поддържана, това означава, че и ние сме в...

Спането в някои пози провокира ранно стареене, кожата губи тонуса си много по-активно. Най-вредните пози са настрани и корем. Ако спите по този начин, бръчките ще се появят по-рано и в по-голям брой. Първи ще пострадат деколтето, шията и лицето. Триенето на възглавницата, натиска върху лицето допринасят за образуването на бръчки, защото в такива позиции сте много часове подред. 

Първите следи от неправилна поза за сън се появяват след 30, понякога след 35 години. През този период нивото на естествената хиалуронова киселина намалява, производството на колаген също. Съответно кожата става по-тънка, а това увеличава риска от всякакви увреждания.

Тези, които спят по гръб, изглеждат много по-млади от тези, които спят настрани и по корем. Имат много по-малко бръчки. Ако спите предимно на една страна, това също ще бъде очевидно. Кожата на шията е много тънка, така че се сбръчква по-активно, отколкото на лицето.

Има четири начина, които ще ви помогнат да предотвратите появата на такива бръчки по лицето.

1.       Поза по време на сън

Нишесте - по-добро от ботокс в борбата с бръчките!

За да запазят кожата си млада, жените провеждат различни процедури, едно от които е ботокс. Този метод за подмладяване не само е доста ...

Спрете да спите настрани и по корем. Ще отнеме известно време, за да промените навиците, но кожата ще ви благодари много бързо. Трябва да спите по гръб.

2.       Избор на калъфка за възглавница

Калъфката също трябва да е правилна, по-точно материята, от която е изработена. Заложете на дишащи материи, тънки, като памук. Колкото по-плътен е материалът, толкова по-груби ще бъдат бръчките, толкова по-силно се отпечатват върху лицето. Отличен избор е естествената коприна.

3.       Правилна възглавница

Важна е не само калъфката за възглавница, но и на какво се слага. Дайте предпочитание на ортопедична ергономична възглавница. Те ви позволяват да заемете правилната анатомична поза, шията веднага ще се почувства по-добре. И това веднага ще се отрази на състоянието на кожата.

Ето как да елиминираме бръчките около веждите

Думата „бръчки“ предизвиква противоречиви емоции у много от нас. За някои това е синдром на зрялост, преминаване на години ...

4.       Козметика против стареене

Продуктите за грижа трябва да съдържат компоненти против стареене. Почиствайте, овлажнявайте и тонизирайте кожата си всеки ден. Важни са и хранителните свойства на козметиката, тя трябва да съдържа антиоксиданти, ретинол.

Предотвратяването на бръчките от сън не е толкова трудно. Основното нещо е интегрирания подход.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com