Бръчките издават характера

2098
Бръчките издават характера
Снимка: iStock/Guliver

С напредване на възрастта ние придобиваме своите мъдри акценти, известни още като сива коса, а също така започват да се появяват фини линии. Тези линии са нещо повече от признаци на стареене, те ни казват как сме „носили“ лицето си през годините. Кожата е един от най-големите органи в телата ни и е филтърът между външния свят и умовете ни. С течение на времето нашите навици, начин на живот, пороци и дори генетиката започват да се проявяват. И все пак за много от нас нашите бръчки могат да бъдат един от най-големите ни страхове, а не знак на чест за добре изживян живот.

Вертикалните, на челото, около очите или устните, зависят от негативни емоционални изражения като намръщени вежди или гняв, пачи крак с хоризонтални шарки са свързани с изражения на радост, смях, изненада и придават на лицето приятен външен вид. Някои от нас правят всичко възможно, за да се предпазят от бръчките, но и генетиката и изборът на начин на живот не са единственият фактор за появата им! Има и връзка между нашите емоции и нашата кожа - Кожата е не само пергамент, записващ нашето минало, но и настоящето ни състояние.

Отървете се от ТЕЗИ навици, защото ви образуват БРЪЧКИ

Пачи крак (линии от смях)

Една от често срещаните бръчки обикновено се намира около ъглите на очите ви. Най-забележимо, когато се смеете или присвивате очи. Те са причинени от живот, изпълнен със смях. Кожата около очите ни е най-тънката кожа на тялото ни. За да се борите с пачия крак, ако сте още млади, тогава се смейте по-малко и вземете очила! Уверете се, че сте хидратирани и използвайте слънцезащитен крем.

Бръчки под очите

Бръчките под очите ви се развиват по подобен начин на пачия крак. Но как да се борим с тях? Можете да се сдобиете с кремове, специално насочени към зоните под очите, което със сигурност може да бъде полезно, тъй като те могат да помогнат за поддържане на зоната хидратирана и овлажнена.

Какво разкриват бръчките по лицето ни?

Намръщени линии

Ужасните линии на намръщени бръчки се появяват по дължината на челото ви. Въпреки това те също могат да направят нежелан външен вид между нашата зона на веждите! Като цяло бръчките се появяват, когато се мръщим, независимо от възрастта, но с напредването на възрастта модулът на еластичността на кожата намалява и бръчките остават постоянен елемент. Намръщените бръчки могат да се влошат от различни фактори на околната среда и стрес. Тези специфични бръчки може да се опитват да ви кажат, че лицето ви е било изложено на твърде много неблагоприятни фактори от начина на живот през годините! Пушенето, слънчевото замърсяване и дори стресът могат да увредят кожата, както и да намалят количеството на колаген с напредване на възрастта. Колагенът е протеин, от който всички се нуждаем. Помага да се поддържа кожата еластична и гладка.

Линии на усмивка

Линиите на усмивката са гънките, които могат да се видят около устата ви. Тези линии се виждат и при по-млади хора, когато се усмихват, но стават по-очертани с възрастта. Тези бръчки, както всички останали, се получават от намаляването на колагена и еластина в кожата ви. Тютюнопушенето и увреждането от слънцето също могат да влошат тези бръчки, карайки ги да изглеждат по-дълбоки, отколкото може да са били естествено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com