Бързо и лесно премахване на синините по тялото в домашни условия

35946
Бързо и лесно премахване на синините по тялото в домашни условия
Снимка: Thinkstock/Guliver

На всеки се случва да получи синина по тялото си заради натиск, удар или просто от спукани капиляри. Много е неприятно да прозира синината дни наред. С тези домашни методи тези неприятно белези могат да бъдат премахнати или поне добре маскирани.

Някои хора, особено жените, получават синини по-често. Причина за това състояние е факта, че те имат слаба съединителна тъкан и ако натиснете върху кожата, малките вени или капиляри се спукват, което води до посиняване. Отнема около две до три седмици синината съвсем да избледнее.

Основните причини за синини са:

Възраст. С годините меките тъкани около кръвоносните съдове стават по-тънки. Съответно рискът от увреждане на кръвоносните съдове се увеличава, тъй като епидермиса губи еластичността си.

Медикаменти. Някои медикаменти могат да направят кожата податлива на натъртване. Това се отнася за лекарства за лечение на възпаление и астма, антикоагуланти и антидепресанти.

Нарушения на кръвосъсирването и кръвообращението. Ниският брой тромбоцити може да доведе до образуване на хематом дори при най-малкото докосване. Ако откриете големи синини, които не се дължат на удар, незабавно посетете своя личен лекар.

5 съвета, които ще ви помогнат да се отървете от хематом:

Незабавно охлаждане. Ако е имало удар, е необходимо зоната да се охлади по-бързо, за да се предотвратят синини. Не поставяйте лед или нещо студено върху кожата, поставете първо кърпата. Студът кара кръвоносните съдове да се свиват, кръвта вече не излиза и не се появява подуване.

Натиснете силно върху натъртеното място с ръка. Когато наблизо няма студен компрес, веднага след удара натиснете здраво с ръка върху повредената зона и задръжте възможно най-дълго.

Затоплящи компреси. Не по-рано от втория ден след нараняването, когато тялото вече се е възстановило малко, топлите компреси увеличават кръвообращението. В резултат на това кръвта в хематома се разнася по-бързо.

Гелове и кремове. Мехлемите от арника имат деконгестантно, противовъзпалително и обезболяващо действие. Като цяло екстракти от следните растения също помагат в лечебния процес: оман, жълт кантарион, камфор, невен, див кестен.

Замаскиране. Ако синината пречи на излизането сред хората, тя може да бъде замаскирана. За да направите това, изберете водоустойчив и непрозрачен продукт, който съответства на вашия тон на кожата. Нанесете грим на дневна светлина. Допълнителна защита: непрозрачни чорапогащи с телесен цвят, ако краката са насинени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com