Чайовете, които ще облекчат подуването на стомаха и корема

9128
Чайовете, които ще облекчат подуването на стомаха и корема
Снимка: iStock/Guliver

Подуването на стомаха и газовете са неразположения, които всеки рано или късно изпитва. Причината за тях могат да бъдат настинки, стрес, вредна храна, период преди месечния цикъл, преяждане и други. От друга страна пък знаем, че ако не се чувстваме добре, винаги можем да си направим чаша ароматен чай, която да ни помогне да подобрим настроението си.

Чай от джинджифил

Той подсилва защитните сили на организма, но и много успокояващ. Идеалната напитка е за успокояване на подут стомах и дискомфорт, тъй като намалява количеството на газовете. Подправката подобрява работата на стомаха и червата, а под формата на чай може да облекчи и симптомите при менструация.

12-те ползи от ментовия чай, за които дори не подозирате

Ментата е и чудесна и освежаваща, а напитката от нея и по-конкретно – чаят, са чудесна здравословна алтернатива за ежедневието ни...

Зелен чай от матча

Този чай забързва метаболизма и прави кожата ни за изглежда по-красива. За този чай се смята, че помага и при подуване на стомаха. Катехините се съдържат в него и те имат основната роля за успокоението на червата. Помагат и на самия стомах да смила храната по-лесно.

Чай от лайка

Лайката помага при много състояния, като настинки и грипоподобни състояния. Според проучване, публикувано в Journal of Advanced Nursing, чаят от лайка може да помогне и при проблеми с подуване и газове в стомаха. В допълнение към това тя помага и на съня, а и намаляването на стреса.

Чай от семена на кимион

Семената от кимион могат да се използват за цяла гама храносмилателни проблеми. Употребата им е по-позната под формата на масло, но чаят ще облекчи подуване, киселини и спазми. Ароматните семена са много силни и имат антимикробни свойства, които действат за образуването на полезни чревни бактерии в червата, тоест действа като пробиотик.

Чай от мента

Този чай сме го споменавали като средство за облекчаване на стреса, подобряване на съня, успокоение на нервната система и други полезни свойства. Освен за това, той може да подейства на имунната система, да прочисти дихателните пътища. Друго полезно свойство на чая е именно в храносмилателната система. Тя ще забърза метаболизма, да облекчи стомашните болки и киселините. Напитката действа благоприятно на газовете в червата, поривите за гадене и спазмите.

Разбира се, при сериозни и системни проблеми е нужно да посетите лекар. Само чай няма да ви помогне, като дългосрочно решение. Можете да го използвате за облекчение на състоянието до посещението на лекар, но не го отлагайте. Чайовете са временно решение и без консултация със специалист, няма да се оправите, но пък можете да засилите или подпомогнете действието на основното лечение с чаша чай.

 

Съставката, която задължително трябва да добавите към чая си

Чаят е една най-популярните напитки в света. Но въпреки ползите си той има някои потенциални недостатъци. Чаят съдържа танини, които са...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com