Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чехли, снимка, палма: неща, които не трябва да държите вкъщи

13 април 2024, 19:13 часа

Има предмети, които със самото си присъствие разрушават атмосферата в жилището.

Случвало ли ви се е да усещате, че понякога всичко просто ви се изплъзва от ръцете и денят не започва веднага щом си нахлузите чехлите и отидете в кухнята да си направите кафе? И това не е защото сте тръгнали с грешния крак. Проблемът се крие много по-дълбоко. Огледайте се около себе си и ако откриете нещо от нашия списък, незабавно се отървете от него. И не съжалявайте: мирът и хармонията в къщата са много по-важни!

Стари чехли

Първото нещо, което правите, когато едва вдигате крака си от леглото, е да потърсите любимите си джапанки. В никакъв случай не трябва да държите стари износени или скъсани чехли в апартамента. В края на краищата те привличат негативна енергия, а вие изобщо не се нуждаете от нея.

Износени дрехи

Същото се отнася по принцип и за целия гардероб. Разкъсаните стари дрехи и обувки нямат място в дома. Прегледайте гардероба си и всичко, което вече е излязло от употреба или не е носено повече от два сезона, може спокойно да бъде изхвърлено.

Счупени съдове

Нека преминем към съдовете. Ако любимият ви сервиз, който е наследен от баба ви, е счупен или напукан, можете да го изнесете на сметището!

И колкото и да ви харесва хубавата чаша, ако парче от нея се счупи, тя трябва да има същата съдба като комплекта. В края на краищата, както знаете, чинията е символ на семейството. Така че представете си какво мислите за близките си, че допускате в къщата пукната, счупена или дефектна чиния. Освен това това е опасно за здравето ви и нарушава енергията на храната.

Незабавно изхвърлете тези вещи от кухнята си - носят лош късмет

Къдрави растения

Живите цветя, разбира се, са красиви и полезни за дома. Но това не се отнася за къдравите растения. Те могат да се увиват около къщата, но само от външната страна. Смята се, че къдравите растения привличат болести, но ако са отвън, напротив, те защитават и предпазват стените ви.

Тръстика

Това се отнася и за тръстиките. Особено в изсушен вид! Те привличат болести и нещастия. Тръстиката също не се препоръчва да се държи в къщата. Не искате да овдовеете рано, нали?

Но ако внезапно се наложи да подобрите благосъстоянието на семейството или просто да балансирате ситуацията, спешно купете бегония! Това растение се смята за символ на щастливите взаимоотношения.

Теменужки

Ако имате теменужки, веднага ги изхвърлете от вратата! На тези цветя определено не им е мястото в апартамента. По традиция такива растения се засаждат на гробищата, така че нямате нужда от тях.

Ако имате сухи цветя в къщата, това не е страшно. Сухите цветя (с изключение на тръстиката и ватата, както вече писахме) ще помогнат за неутрализиране на отрицателната енергия и дори ще предпазят от болести.

Вещи от предишни наематели

Ако живеете в апартамент под наем и сте наследили някои вещи от предишните наематели, по-добре е да ги дадете на "забравилите" или да ги изхвърлите. Не знаем с какво чувство хората са напуснали този апартамент. И каква енергия е останала върху вещите им.

6 неща, които незабавно да изхвърлим от дома си

Коледна елха, но не е в празничния период

Този елемент ще бъде особено полезен за тези, които обичат да изхвърлят коледната елха по-близо до май-юни. Всъщност иглолистните клонки във ваза са подходящи само по време на новогодишните празници, а през останалата част от годината да ги държите у дома - лош знак.

Снимка на мъртъвци на видно място

Малко мистика. Не можете да държите на видно място снимки на мъртви хора. Факт е, че снимките - това все още е връзка с подземния свят, където ние, живите, да гледаме ненужни пъти в нищото. Затова снимките на роднини, които вече не са сред нас, е препоръчително да се държат отделно от снимките на живите, за предпочитане в отделен албум.

Палмово дърво

Имате за подарък ли палмово дърво? Чудесно! Но не бързайте веднага да го вкарвате в къщата. Смята се, че по този начин внасяте в къщата раздор и скръб. И изобщо, на палмите е по-добре да се любувате на морето.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес