Чесън срещу косопад и изтощена коса

17297
Чесън срещу косопад и изтощена коса
Снимка: iStock

Чесънът е незаменима подправка в кухнята и естествена панацея за много неразположения. Най-известен е със своите лечебни свойства, които помагат при различни видове инфекции.

Малко хора обаче знаят, че чесънът за растежа на косата е толкова ефективен, колкото в случай на настинка или грип. Стимулира растежа на косата, подобрява състоянието на луковиците, като по този начин ограничава загубата им и дори предотвратява побеляването. Ето защо си струва да знаете как да използвате чесъна върху косата си, за да донесете осезаеми ползи и видими резултати.

Чесън и косопад

Какво да правим при косопад? Ето доказани домашни средства

Измъчва ви косопад? Искате да спасите косата си, която е започнала да оредява? Не трябва да се притеснявате, а вземете веднага спешни м...

Когато търсите отговор на въпроса: как чесънът влияе на плешивостта, струва си да анализирате необичайния състав на това растение. Най-важните биологично активни вещества, съдържащи се в чесъна, са серните съединения под формата на етерични масла.

Чесън и изтощена коса

Чесънът е източник на много ценни минерали. Те включват сяра, мед и цинк. Сярата присъства в аминокиселините: цистеин и метионин, които са един от компонентите на кератина. Това е протеин, който изгражда косъма, без който структурата му не е нормална и косата започва да се изтощава.

Как да използвате чесъна върху косата си?

И така: как да използвате чесъна върху косата си? Счукваме старателно няколко скилидки и след това смесваме получената каша с качествено, нерафинирано, студено пресовано масло. Следните масла са идеални за омазняване на косата: масла от арган, черен кимион, ленено семе, сладък бадем или кокос.

8 природни лека, които се справят бързо с косопада

Косопадът е проблем, който засяга предимно мъжете, но жените също не са защитени от него. Със сигурност голямата топка косми след почис...

Чесънът в грижата за косата може да се комбинира и с етерични масла, което ще предаде на сместа приятна миризма и ще ви позволи да комбинирате подхранващите ефекти на чесъна с грижовните свойства на маслата. Маслата от мента, лавандула, розмарин, чаено дърво и мащерка имат особено благоприятен ефект върху косата.

Чесънът може да се добави и към билкови настойки и да се използва като изплакване. Растенията, използвани за коса още от нашите баби, които изглаждат, укрепват и придават блясък са: коприва, хвощ, лайка и репей.

Чесънът в грижата за косата може да се използва и като съставка на подхранваща маска. За целта го комбинирайте със сурово яйце, мая, мед или варени овесени ядки.

Разбира се, има и готови препарати за коса, съдържащи екстракти от чесън. Те са добро решение за всеки, който няма време сам да си приготви нещата, изброени по-горе. Независимо от формата, в която се използва чесънът за растеж на косата , той със сигурност ще доведе до невероятни резултати и значително ще намали риска от изтощаване на косата оплешивяване. Косата ще стане гъста, силна, дълбоко подхранена и овлажнена, ще придобие блясък и обем.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Почистване на тоалетната с кафе - ето как се прави

Как добрата визия ви помага да постигнете успех в живота?

5 важни стъпки за излизане от токсична връзка без разбита психика

Половин чаша от това и подът ще остане чист 1 седмица

Лош дъх - как да го предотвратите и да се отървете от него

Хартиена карта, пари и още 6 неща в колата, носещи големи неприятности

Най-новите вечерни модни тенденции за сезон пролет/лято 2024

Пророчески сънища, способност да лекувате и още 5 признака, че сте мощен екстрасенс

Опасности дебнат от градината – какви са те и как да ги избегнем?

Как да разберем дали маратонките са оригинални?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com