Четири сутрешни навика на дълголетниците

18801
Четири сутрешни навика на дълголетниците
Снимка: iStock

Много хора се чудят каква е тайната на дълголетието.

Вижте кои са те: 

3 божествено вкусни, лесни и здравословни закуски

Закуската е онова хранене за деня, което в никакъв случай не бива да пропускаме. От тази първа порция, която поднасяме на тялото си, за...

1. Намерете своя „икигай“

Когато се събудите сутрин, какво е нещото, което ви кара да станете от леглото? Каква е вашата движеща сила? Японската концепция за икигай е на път да открие това, което озарява душата ви. Целта е свързана с дълголетието; буквално ви дава причина да ставате от леглото сутрин с напредването на възрастта. Ако не сте сигурни откъде да започнете, Кен Моги, невролог и автор на „Пробуждане на вашия Икигай“, преди това каза как да се възползвате от тази вътрешна магия. Процесът, според него, обикновено започва чрез приемане на петте стълба на икигай: започване от малък, приемане на себе си, свързване с другите и планетата, намиране на радост в малките неща и фокус.

2. Не пропускайте здравословна закуска

Не е изненадващо, че здравословното хранене е важна част от превръщането ни в столетници. Придържането към хранителни планове за хранене, като растителна диета или средиземноморска диета, може да помогне за дълъг, здравословен живот. Част от това включва най-важното хранене за деня: закуска. Една жена - 105-годишна, живеещо в Лома Линда, Калифорния се кълне, че започва деня си с обилна купа с бавно приготвени овесени ядки. В комбинация с ядки и протеиново соево мляко, това е супер лесно хранене, което можете да направите сутрин. 

7 идеи за лесна и здравословна закуска

Разнообразете закуската си с полезни протеини, въглехидрати и витамини, за да се чувствате енергични през целия ден. Подобрете здравето...

3. Насладете се на чаша сутрешно кафе?

Това не означава, че трябва да зареждате чашата си със сметана или шест пакетчета захар. Вместо това изберете алтернатива на растителна основа за мляко и естествен подсладител, като овесено мляко и агаве. Или заменете сутрешното си кафе с чаша чай. За да вземете максимума от вашата рутина за кафе или чай, направете си срещи за кафе или следобеден чай с приятели или семейство, за да си побъбрите, да се посмеете и да получите онова време лице в лице, което е толкова важно за здравето и щастието.

4. Кажете нещо хубаво на първия човек, когото видите

В допълнение към яденето на здравословна закуска (пълна с плодове и зърнени храни) и 20-минутни упражнения (обикновено йога или разходка с колело до работа), сутринта се започва, като буквално правите комплименти на другите.

Тиквата - идеална за отслабване през есента

През есента хората могат да открият един идеален зеленчук за отслабване, казва Михаил Гинзбург, доктор по медицина, директор на Самарск...

Изследване от Харвард показва, че поведението е заразно, така че ако направите добро на съседа си, вероятно ще се върне и при вас. Като се има предвид колко важна е връзката с общността и значимите човешки взаимоотношения. Независимо дали е първо нещо сутрин или през целия ден, човешката връзка води до по-щастлив, по-дълъг живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Не го правете така: 8 грешки при правене на козунак

10 неща, които винаги забравяме преди почивка

Кои подправки са абсолютно задължителни за агнешкото?

9 трика за обогатяване на най-обикновения интериор

Какво се яде на Гергьовден по стара българска традиция?

77-годишната Шер с откровено признание защо излиза с много по-млади мъже (ВИДЕО)

86-годишен японец се ожени за първата си любов 60 години след раздялата (ВИДЕО)

Гениалността предавали ли се по наследство?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com