Чудо без аналог

21749
Чудо без аналог

82-годишният Георги Коларов от Пловдив твърди, че притежава феноменални способности. Бившият треньор по лека атлетика, майстор на спорта и зам.-председател на АФД Тракия смята, че има невероятна дарба да открива таланти, да мотивира спортистите и да прогнозира с удивителна точност събития и спортни резултати.

Известният треньор от миналото разказа пред Actualno.com интересни случки от своя живот.

"Препрочитайки писанията на журналистите, свързани със свръхсензорните ми способности, относно точните ми прогнози за резултатите на най-известните ни спортисти, установих че са само регистрация"

"При моите прогнози поставената цел се подкрепя с хипнотитичен поглед и повишен тон", започва разказа си Георги Коларов и продължава:

"На турнир в Будапеща през 1982 година Стефка Костадинова ме попита "Другарю Коларов, колко ще скоча днес? "Днес ще скочиш 186 см и ще бъдеш първа", отговорих и аз.

Стефка скача 186 см и завършва на първо място в турнира.

След две седмици нов турнир по Лека Атлетика в Дебрецен, Унгария. "Днес скачаш 190 см и си първа!"

Стефка скача 190 см и завършва на първо място в турнира.

Две години по-късно аз съм заместник председател на АФД Тракия в Пловдив. Стефка води в кабинета ми новия си треньор Николай Петров. Тогава Стефка е с върхово постижение в кариерата си от 196 см. В тази възраст и при нейната физика е нормално да надгражда с по 3-4 см на година. На мой въпрос към Петров каква цел поставя на Костадинова за следващата 1985 година, треньорът ми отговаря, че ще се стремят към 199-200 см. Тогава със строг тон аз заявих "Стефке, изправи се и ме погледни в очите". Стефка мълчи и ме гледа с ококорени очи.

"Догодина скачаш 206 см, най-добър резултат в света за сезона и ще спечелиш всички състезания в които участваш."

Стефка печели 20 победи от 20 състезания и прави личен рекорд от 206 см -  най-добър резултат в света за сезона!

Тази прогноза бе документирана пред ръководството на АФД Тракия", разказва треньорът.

Той обяснява още: "Механизмът на психофизическото въздействие и методиката на приложението ми е свързано с биоенергийния ми потенциал, който аз насочвам към субекта. Това е чувство за прецизност и точна ориентация към индивидуалните качества на индивида.

Примерите на пряко въздействие върху мои състезатели в кариерата ми са много. Друг, който ще ви споделя, е с националният ни рекордьор на овчарски скок Спас Бухалов.

Открих го в спортното училище "Васил Левски" в Пловдив през 1992 година. Заведох го при родителите му и им заявих: "От утре Спас започва тренировки в моята група по овчарски скок. След 15 години националният рекорд на Атанас Търев ще мине в ръцете на вашия син"

Точно след 15 години Спас Бухалов скача 582см и подобрява рекорда на Атанас Търев от 580см.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com