Цветята, които носят късмет според Фън Шуй

13435
Цветята, които носят късмет според Фън Шуй
Снимка: iStock

Цветята са един достъпен начин да внесем положително настроение у дома. Живите растения са един от най-добрият начин да внесем позитивизъм вкъщи. Във философията на Фън Шуй растенията се използват често за лекуването на енергията. Допускат се и изкуствени, ако те са направени от висококачествена коприна.

В допълнение към красотата, цветята у дома могат да допринесат разцвет, късмет и благодат. През тях минава позитивната енергия и всички в дома са щастливи. Ето и кои цветя са препоръчителни през философията.

Божур

Ароматът на божура се асоциира с представата за млада жена. Това цвете се използва за лек в любовта, като особен акцент се поставя на розовият божур в спалнята. Това обаче не е препоръчително за дълготрайни връзки, тъй като може да предизвика изневяра с по-млада жена. 

Лотос

Цветовете на лотоса се използват в китайската медицина. Всяко една част от растението има своето лечебно свойство, като той символи съвършенството. Според философията то е лечебно растение. 

Черешови цветчета

Смята се, че носят положителна енергия, чувство на свежест и невинност. Използват се цветове на вишна, праскова, дрян, ябълка. За здрав брак и силна любов се препоръчва черешовият цвят. 

Орхидея

Тя се счита за класически символ на благосъстоянието на дома. Тя пречиства енергията и спомага за естествената съразмеримост между партньорите. Отглеждането в дома носи чувство на удовлетвореност и духовно израстване. Влиянието ѝ е силно и тя дори се използва за канализиране на енергията и на Запад. 

Хризантема

Това растение ще доведе до красота и лекота в дома. Същевременно силата на Ян допринася за привличане на богатство и благополучие в дома. Според философите това цвете ще балансира хармонията, комфорта и удоволствието на семейството ви. 

Нарцис

Участва в прочистването на енергията, като управлява кариерата, разцвета, талантите, успехите и работата. Подходящо място за растението е бюрото ви. Ако го имате, нищо чудно след кратко време да получите признание в работата си. За предпочитане за постигането на тази цел е белият нарцис, пред жълтия. Но дори да вземете втория, отново ще имате успех и благополучие. 

Цветята определено внасят свежест в дома ни и дори да не вярваме в тези неща, то определено присъствието им е забележимо. Няма значение дали са свежи, дали са специална изработка или на картина. Те просто ни карат да се усмихнем, когато ги видим или ни ги подарят. Затова е добре да ги поставите в дома си и заздравите положителната енергия, която ще се отрази на цялото ви семейство и във всички сфери на живота ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно