Д-р Конрад Мъри не е в състояние да плати обезщетение

4706
Д-р Конрад Мъри не е в състояние да плати обезщетение

Наследниците на Майкъл Джексън няма да настояват за обезщетение от осъдения за непредумишлено убийство на Краля на попмузиката д-р Конрад Мъри, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Причината близките на певеца да се откажат от многомилионната компенсация е неплатежоспособността на бившия кардиолог. До този извод стигнали адвокатите на Катрин Джексън, майката на покойни певец.

По тяхна молба заместник-прокурорът на Лос Анджелис Дейвид Уолгрин изтегли иска за обезщетение на трите деца на Джексън, останали без родител. Това стана на заседание на Върховния съд, на което трябваше да бъде установен размерът на моралните и материалните щети, понесени от наследниците.

Съдът се съгласи с изтеглянето на иска, тъй като влошеното материално състояние на Мъри не буди съмнение. Миналата година на 29 ноември бившият личен лекар на Майкъл Джексън беше осъден на 4 години затвор. Възможно е той да излежи само половината от присъдата заради "пренаселването" на калифорнийските заведения за изтърпяване на наказанията.

Адвокатите на наследниците на Краля на попмузиката оцениха на 100 милиона долара материалните загуби от провала на планираното концертно турне на Джексън във Великобритания, което беше отменено през 2009 година заради преждевременната кончина на звездата.

Разходите по погребението на Джако и мемориалната служба в негова памет надвишиха 1,8 милиона долара, припомнят агенциите. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...