Да следиш наситеността на кислорода в кръвта - или коя джаджа щеше да помогне на един голям режисьор

5982
Да следиш наситеността на кислорода в кръвта - или коя джаджа щеше да помогне на един голям режисьор
Снимка: Huawei

За живият гений Уди Алън се носят легенди, че каквото и да прави, където и да отива, след него плътно се движи лекарски екип, който да следи здравето му. И че години наред, когато излиза от дома си, от време на време минава през болницата да си направи кардиограма - за всеки случай. Когато пък съпругата му напомня, че родителите му са живели до дълбока старост, той саркастично отвръща, че не вярвал на завещаните си гени, защото родителите му били хора, които смятат, че предадеш наследството на детето си означава да го разглезиш...

Историите на Алън и неговите филми са безброй. Но ако се опитаме да си представим историята на технологиите, тя може да се разкажи съвсем кратко, с едно изречение: онова, което е било привилегия на малцина, с времето става достъпно за всички. Непрекъснатите лекарски наблюдения, съпътстващи режисьора, и честите му визитации при специалисти, вече могат да бъдат много по-лесно осъществими. На китката на ръката на всеки.   

Huawei GT2 Pro - новият ми помощник-треньор

„Вземи си почивка“ - съобщение, което часовникът ми написа днес, докато подготвях поредните хранителни режими и тренировъчн...

Става дума за специална актуализация на Huawei GT2 Pro, която измерва в реално време наситеността на кръвта с кислород - по изключително показателния параметър SpO2. Това е един от най-важните индекси, които е добре да следим както по време на спорт, така и в ежедневието си. Ето за какво отговаря той:

• Измерва хемоглобина, който реално пренася кислород, спрямо общото количество хемоглобин в организма. 

• Нивото му е критично важно за при спортове като алпинизъм, планинско катерене и други, защото случаите на разреден въздух поставят и физиологичен риск да подложим тялото си на кислороден глад. Неслучайно при почти всяко високо изчакване, алпинистите сменят лагерите и височините през няколко дни - за да адаптират тялото си към разредения въздух.

• В зимните месеци, когато сме по-уязвими от респираторни проблеми, е изключително добър индикатор за цялостното ни здравословно състояние, тъй като проблемите с дишането се индексират и забелязват от параметъра SpO2.

Актуализация на Huawei Watch GT 2 Pro позволява постоянно следене на наситеността на кръвта с кислород

Наситеността на кръвта с кислород, или SpO2, е един от важните параметри, които си заслужава да следим както по време на спорт, така и ...

Разбира се, това не е всичко. От Huawei използват нови материали, включително черен сапфир-кристал в основата на часовника, които повишават силно прецизността на измерваните параметри, сред които са пулсът и кислородната наситеност, както и покачването на нивото на стрес и фазите на съня. Въпреки, че не е медицинския уред, смарт часовникът винаги алармира, когато засече нетипична и необяснима промяна в пулса или в кислородната наситеност на кръвта, за да ви подтикне да направите по-обстойна проверка. 

Уди Алън се прочу с "Ако импресионистите бяха зъболекари", но ето, че в случая дори не се налага двата жанра - артистичният и медицинският - да си пречат едни други. Тъкмо обратното: импресионистите може да си останат такива, а за добрата си физическа и психическа форма да получат неотменим помощник. А извън изкуството това най-общо означава, че може да се отдадем спокойно на любимите си занимания, знаейки, че устройството, което е на ръката ни прави така, че да сме...в добри ръце. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com