Депресия след празниците? Има лек

4059
Депресия след празниците? Има лек
Снимка: iStock/Guliver

Обичате зимните празници не просто защото са дълги, вкусни, ароматни, изпълнени със ски и спа приключения, фойерверки, ароматни срещи и безкрайни трапези с близки и приятели. Те са светли за вас, защото това са дните, в които цялото разпръснато семейство се събира заедно, навярно са дните, в които децата, отдавна напуснали дома и разпръснали се из страната или из света, се прибират в бащиното огнище, дните, в които вместо да вършите досадните офис задължения, готвите на внуците си. За да ги видите отново чак догодина. Това прави коледните празници толкова топли, толкова усмихнати, очаквани и щастливи.

И когато те свършат, а новата година прекрачи прага ни, е съвсем нормално да изпаднете в депресия и да се почувствате нещастни. Причините може да са много – край на приятната ваканция сред природата, напускане на дома на децата, завръщане в сивия и шумен офис.

Как да се справим с мъката от любовна раздяла?

Ако скоро сте прекарали любовна раздяла е много вероятно да страдате. И това е напълно нормално. В тази статия ще видим как да се пребо...

За да се справите с тъгата, трябва да разберете какво я причинява и защо първите дни от новата година са толкова тягостни за вас. Погледнете причините си и съставете план за действие, с който лесно ще преодолеете празнината.

Причина – завръщане в офиса

Ако обичате работата си и тя ви носи удоволствие, но вдъхновението ви изчезва в офиса и всичко се превръща в неприятна рутина, говорете с шефовете си да имате определени дни в месеца за хоум офис. Сега това е модерна практика, която вероятно ще одобрят, ако дейността ви не изисква присъствие на място в офиса. Подобно решение ще ви даде възможност да прекарвате някъде дните за хоум офис и да работите с гледка морската шир или заснежените върхове през прозореца ви. Това в повечето случаи е достатъчно, за да не се чувствате притиснати и депресирани.

Причина – раздяла с членове на семейството ви

Ако обичаните деца, внуци или родители си тръгват след празниците и ще ги видите вероятно чак догодина, направете си план за онлайн срещи. Сега възможностите са неограничени и може да поддържате жива връзка, която не е като това да се заедно ръка за ръка, но значително ще облекчи тежката ситуация. Или им подарете билет за малка почивка около великденските празници. Когато знаете кога точно ще ги видите отново, живеете с очакване на датата и всичко изглежда една идея по-розово и по-лесно.

Най-ефективните методи за лечение на душевни рани

Всички хора получават душевни наранявания - просто някой знае как да се справи с тях, а друг не. Ако в живота ви се е случило нещо лошо...

Причина – приказката в планината свършва

Ако сте прекарали празниците на вълшебно място и не ви се завръща у дома, най-лесно ще се приспособите, ако веднага разгледате налични дестинации за след месец-два и резервирате уикенд. Така ще има какво хубаво да очаквате и ще ви е по-лесно в офиса, мислейки за следващото вълнуващо пътуване.

Причина – мразите дома си

Течащи тръби, неприветливи стаи, липса на уют. Прекарали сте празниците при приятели и сега домът ви ви се струва още по-окаян. Отделете средства или дори изтеглете скромен кредит и запретнете ръкави. Превърнете дома си в приказно място, в което ще ви е приятно да се завърнете, а не в нещо, което гледате тъжно и си мислено сравнявате с лукса, в който сте се били потопили за няколко дни. Разгледайте предложения за дизайн, откраднете идеи от списанията или онлайн страниците, потърсете изгодни материали, които имитират видяното и запретнете ръкави. Повечето дейности като полагане на ламинат или на камъни върху стените може да извършите и сами. Не е трудно.

И не забравяйте – януари е пълен с именици, после ще дойде Великден, а след него - лятната ваканция. Човек винаги има какво хубаво да очаква.

Чувствате се тъжни? Ето какво да направите, за да промените това

Уикендите са свързани с грижа за себе си и любов към себе си. Те са времето да се отдадете на себе си, да отделите време да направите т...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В кое живописно селце е роден Йордан Йовков?

Колко градове има във великотърновска област?

„Ръченица“ на Мърквичка – научете как двама чужденци показват красотата на България

Има ли мечки в Стара планина?

Знаете ли къде е лобното място на Бенковски?

Колко села има на дъното на язовир Огоста?

Естествена защита: Как да използвате кокосово масло върху растенията?

Перфектните палачинки: 10 трика, които е важно да знаете

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com