Депресията по празниците хваща само работохолиците

4651
Депресията по празниците хваща само работохолиците
Снимка: iStock/Guliver

И така, празниците отминаха и този омразен период от време, когато нищо особено не се случва – няколко дни преди Коледа до няколко дни след Нова година. Работохоликът във вас го мрази; дългата празнота между празника и началото на януари ви кара да се чувствате тревожни и безсилни. Нервите ви треперят и се чувствате виновни. Раздразнението и може би известна депресия се появяват, докато разочарованието ви нараства.

Нека си го кажем: работохолиците не се справят добре с почивките. Особено наложени ваканции, подаръци и партита... ужас!

Работохолизмът е вреден и за кариерата

Работохолизмът е пагубен не само за здравето на служителите, но и за постиженията им в службата, установиха италиански учени, цитирани ...

И така, какво можете да направите?

Едно от най-добрите неща, които можете да направите в тази ситуация, е да се справите с това продължително чувство за вина, дебнещо в задната част на ума ви; онази вина, която ви кара да работите толкова много. Постигането на консенсус със себе си може да бъде полезно; опитайте да сключите изгодна сделка, поработете нещо дребно, за да си простите почивката...

Това е свързано с критична задача: преструктуриране на ситуацията. Вместо насилствената почивка, която празниците представляват за вас, опитайте да ги преформулирате като идеална възможност да се презаредите за усилията през следващата година и така да избистрите ума си. Отдалечаването от проекти може да ви донесе времето, необходимо за придобиване на нова перспектива, което пък води до вземането на по-добри решения и по-ярки идеи. Всички знаем, че провалът е наш враг; почивката може да се използва като перфектен шанс да го победите и да започнете годината силно.

Друга полза от префокусирането на вашето отношение, за да избегнете прегаряне, е да се възползвате от възможността да подобрите отношенията с близките си. Младежите ще бъдат извън училище, а възрастните вероятно ще работят по-малко, ако изобщо работят между Коледа и Нова година. Проучване след проучване показва, че здравето на взаимоотношенията с близките ни има огромно влияние върху нашето емоционално и физическо благополучие. Възползвайте се от шанса да прекарате времето си с тези, които обичате, и започнете годината с по-здрава и успешна връзка.

Депресия след празниците? Има лек

Обичате зимните празници не просто защото са дълги, вкусни, ароматни, изпълнени със ски и спа приключения, фойерверки, ароматни срещи и...

Така че не се отчайвайте по време на почивката, работохолици. Тя представлява златна възможност за така необходимото повторно свързване с любимите хора, презареждане на ума и тялото и преосмисляне на идеи от всякакъв мащаб. Всички тези дейности могат да осигурят огромен тласък на вашето емоционално и физическо благополучие. И това е страхотен проект, върху който да се съсредоточите в началото на Новата година – поставете си предизвикателства и ги изпълнете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com