Добавете тази съставка в кафето и отслабването ви е гарантирано

8945
Добавете тази съставка в кафето и отслабването ви е гарантирано
Снимка: iStock

Кафето с кокосово масло набира популярност заради потенциалните си ползи за здравето и уникалния си вкусов профил. Тази тенденция възниква от практиката на добавяне на висококачествени мазнини към кафето, за да се създаде кремообразна, засищаща напитка, която предлага и различни ползи за здравето.

Една от основните ползи от добавянето на кокосово масло към кафето е повишаването на умствената бдителност и фокуса. Кокосовото масло съдържа средноверижни триглицериди (MCTs), които бързо се абсорбират и метаболизират от черния дроб, създавайки бърз източник на енергия. Това може да доведе до повишаване на когнитивните функции и подобряване на концентрацията, което го прави привлекателен вариант за тези, които търсят умствено ободряване сутрин или по време на следобедния спад.

Освен това се смята, че комбинацията от кафе и кокосово масло подпомага усилията за регулиране на теглото. MCT се свързват със засилено изгаряне на мазнини и изразходване на калории, което потенциално подпомага загубата или поддържането на теглото. Освен това засищащите свойства на мазнините в кокосовото масло могат да допринесат за усещането за ситост, което намалява вероятността от преяждане по-късно през деня.

Лекар разкри кой НЕ трябва да пие кафе в жегата

Освен когнитивните ползи и регулирането на теглото, добавянето на кокосово масло към кафето предлага потенциални предимства за здравето на сърцето. Макар че връзката между наситените мазнини и здравето на сърцето е сложна тема, някои проучвания показват, че MCT, които се съдържат в кокосовото масло, могат да имат неутрално или дори положително въздействие върху здравето на сърдечносъдовата система. Важно е обаче кокосовото масло да се консумира умерено като част от балансирана диета.

Освен това кафето с кокосово масло може да бъде ценен източник на антиоксиданти. Самото кафе е богато на антиоксиданти, които помагат в борбата с оксидативния стрес и възпаленията в организма. Добавянето на кокосово масло към кафето не само допринася за собствен набор от антиоксиданти, но и подобрява бионаличността на антиоксидантите в кафето, като потенциално увеличава ползите им за здравето.

Колко лошо е да се пие кафе на празен стомах?

Освен това добавянето на кокосово масло в кафето е в съответствие с кетогенните и нисковъглехидратните диети. MCT в кокосовото масло могат да осигурят бърз и ефективен източник на енергия за хората, които спазват тези диетични модели, тъй като насърчават тялото да навлезе в състояние на кетоза, при което то изгаря мазнините за гориво.

Въпреки че комбинацията от кафе и кокосово масло предлага различни потенциални ползи, от решаващо значение е да се подхожда към тази тенденция с оглед на индивидуалните съображения и предпочитания. Някои могат да намерят богатата, кремообразна текстура и уникалния вкус на тази напитка за възхитително допълнение към сутрешния си режим, докато други могат да предпочетат кафето си черно или с по-традиционни добавки. Както при всеки избор на хранителен режим, умереността и балансът остават ключови, за да се насладите на потенциалните ползи от кафето с кокосово масло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com