Домашни и натурални маски за кожата

3005
Домашни и натурални маски за кожата
Снимка: iStock

Ако харесвате натурална козметика за грижа за кожата, не инвестирайте време и пари в продукти, които понякога не са евтини и не са достъпни за всички джобове. Можете да използвате като алтернатива домашно приготвени маски за лице и да изберете най-подходящата за вас.

Съставките, от които ще се нуждаете, за да създадете своя собствена маска за лице, се намират лесно в кухнята, така че няма извинение да не поддържате кожата си хидратирана и блестяща.

Предлагаме ви да опитате някои от тези 4 лесни за приготвяне домашни маски, дори и за тези, които имат малко време или са малко мързеливи.

1. Домашна бананова маска с ефект "ботокс"

Бананите са пълни с витамини и хранителни вещества, които предпазват кожата от свободните радикали, като по този начин спомагат за забавяне на процеса на стареене .

За да направите маската, трябва да намачкате банан на гладка паста и да го нанесете върху лицето и шията си. Оставете го за 10-20 минути и го отстранете със студена вода.

За тези, които имат суха кожа и за да осигурят допълнителна хидратация, можете да добавите супена лъжица мед след пасиране на банана.

2. Домашна ревитализираща маска с краставица

Поради високото си съдържание на аскорбинова киселина, краставицата може да помогне за намаляване на кожните раздразнения и често се използва широко за лечение на известните торбички под очите.

Маската с краставица ревитализира кожата, тя е като естествен тоник, който осигурява свежест.

Маскa за стегната кожа с утайка от кафе

Ако става въпрос за маски за лице, те изпълняват функцията за дълбоко почистване на лицето ни: ексфолират го, елиминират мъртвите клетк...

Смесете 1/2 настъргана краставица с 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка каолинова глина или бяла глина, за да направите паста, която трябва да нанесете върху чиста кожа.

Оставете да подейства 20 минути и отстранете с топла вода.

3. Домашна подмладяваща маска за лице с мляко на прах

Използването на мляко за постигане на сияйна, хидратирана и сияйна кожа е съставка, използвана от древни египетски времена за нейния подмладяващ ефект върху кожата. Клеопатра дори го е използвала тогава заради многобройните му свойства да овлажнява и защитава кожата.

Трябва само да смесите 1/4 чаша сухо мляко с достатъчно вода, за да образувате гъста паста. Нанесете тънък слой с четка или пръсти, покривайки лицето и шията. Оставете да изсъхне и изплакнете с хладка вода.

Искате да изглеждате вечно млади? Направете си тази маска!

Знаете ли, че много лесно можете да си направите маска, с помощта на която ще забавите процесите на стареене? Маска с кафе и сини слив...

4. Домашна маска с овесени ядки срещу акне

Овесените ядки са били широко използвани за лечение на акне и грижа за кожата от хиляди години, както за осигуряване на влага, така и за заздравяване на кожата.

Овесените ядки са идеални за почистване на порите и оставяне на кожата блестяща.

Смесете 1/2 чаша гореща вода с 1/3 чаша овесени ядки и 2 супени лъжици мед. Освен това, за да отворите порите и да овлажните кожата, можете да добавите 1 белтък и 2 супени лъжици бяло кисело мляко.

Нанесете маската върху лицето си, оставете сместа да подейства за 10-15 минути и след това изплакнете с хладка вода, за да се отстрани напълно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com