Домашни маски за бърз растеж на косата

9753
Домашни маски за бърз растеж на косата
Снимка: iStock/Guliver

Няма жена на този свят, която да не мечтае за здрава, красива, блестяща и жизнена коса. За съжаление, не всяка е надарена природно с такава красота. Ето защо смятаме, че всяка една от вас има нужда от домашните маски за коса.

Предимството на домашните маски е бързото им и лесно прилагане, дори докато гледате любимия си сериал. Те са също толкова ефективни, колкото и маските правени в салоните за красота. Ето някои от най-добрите от тях.

КАК ДА МИЕТЕ ЛИЦЕТО СИ ПРАВИЛНО

1. Маска за коса с лимон и яйце за мазна коса

Тъй като яйцата са богати на витамините А, Д и Е, мастни киселини и протеини, те помагат да се запази блясъка на косата. Лимонът от своя страна има високо съдържание на витамин С, а лимоновия сок е способен да абсорбира излишните мазнини намиращи се в скалпа и ще почисти косата от прах и всякакъв вид депозирани продукти.

За целта разбийте добре белтъка и добавете сока от изстискания лимон. Разбъркайте до получаване на гладка консистенция. Нанасянето става отгоре надолу върху влажна коса. След това вържете косата, сложете шапка за баня и останете така 30 - 40 мин. Накрая изплакнете добре с топла вода, балсам и шампоан.

Как промяната в цвета на косата влияе на съдбата ви?

Много фактори в живота могат да повлияят на съдбата на човека и цветът на косата не е изключение. Бъдете внимателни, когато експеримент...

2. Маска с мед и кокосов масло

Кокосовото масло ще направи истинско чудо с вашата коса! Тя ще стане по-мека и ще се предотврати накъсването на косъма. Понеже кокосовото масло е богато на мастни киселини, то прониква по-дълбоко в косата от обикновените балсами, а това води до копринена, мека и блестяща коса.

Ползите от меда са много! Той е прекрасен естествен овлажнител. Това е идеално за по-суха коса, която има нужда от допълнително хидратация. Медът спомага и за омекотяването на косата и нейното изглаждане.

Сложете съставките в тендера и ги загрейте, докато се разтопят и придобият течно състояние. След като нанесете сместа върху косата и сложите шапка за баня, оставете да престой около 20 мин. Накрая изплакнете.

3. С кокосово масло и канела

Какво издава цветът на косата ти за теб?

За една жена може да съдите не само по дрехите, с които е облечена, червилото или грима, които е сложила. Много тъжни за нейната същнос...

Ето още една прекрасна маска с кокосово масло. В тази комбинация основното при канелата са антимикробните свойства. Те помагат при косопад, пърхот и укрепват космените ви фоликули. Стимулират растежа на косата.

След като смесите съставките в купа и ги разбъркайте добре, с върха на пръстите си втрийте маската в корените на косата. Шапката за баня и тук е задължителна. Останете така 35 - 40 мин. и изплакнете с балсам и шампоан.

4. Маска с мед, банан и кисело мляко за склонна към накъсване коса

Именно киселото мляко тук помага за лечение на увредена коса, зашото съдържа високи нива млечна киселина. Бананите са много podhodqsthi за кондиционирането на косата. Те са пълни с въглехидрати и витамини, калий, естествени масла. Всичко изброено помага за премахване на накъсаните краища и "заключване" на влагата.

Комбинирайте съставките в блендер или ги разбъркайте, докато получите плътна хомогенна смес. Нанесете отгоре надолу върху влажна коса, вържете я и сложете шапка за баня. Трябва да оставите маската да действа в продължение на 40 мин. Накрая естествено изплаквате с шампоан и балсам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Сложете кактуса на това място в дома си, за да се предпазите от негативна енергия

Тези 7 "комплимента" ще обидят всеки - избягвайте ги

Сложете това в тестото за козунака, за да остане пухкав и мек за седмица

Стихотворение за 23 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Най-мъдрата притча за завистта

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Истински пожар! Най-темпераментните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com