Двата най-големи позитива на това да сте на 40

1078
Двата най-големи позитива на това да сте на 40
Снимка: iStock/Guliver

Най-големият проблем както за жените, така и за мъжете е осъзнаването на цифрите. Защо има прословутата криза на средната възраст от четиридесет, четиридесет и пет? По правило много хора не могат да отговорят сами на този въпрос - защото са обзети от емоции.

Хормоналните промени в тялото се добавят към емоциите и всичко това наистина се превръща в класическа криза, когато просто чувствате, че сте скапани - наистина сте скапани и не можете да си обясните защо. Всичко, което ни се случва, има свои физически, химични, психологически обяснения, всичко има научна основа.

Човечеството е загубило 200 млн. години живот

Човечеството е загубило милиони години живот заради пандемията от коронавирус. Това се казва в изследване на испански учени от универси...

1. На 40 години вече разбирате много

И ако говорим за външен вид и красота, тогава, първо, разбирате, че на тази възраст можете да изглеждате точно така, както искате. Можете да се грижите за външния си вид, здравето си, диетата си, всичко, което пряко влияе на външния ви вид, и да го правите, както сметнете за добре. Тоест, на 40 все още можете да изглеждате така, че всички да припаднат от външния ви вид и това е страхотна възраст за това - защото действителната възраст все още не се вижда.

2. Намирате вътрешна хармония

Но е препоръчително да се започне не когато всички проблеми се събудят в главата ми, дори от последната зима. По-добре да започнете отрано. Винаги, когато има важни сътресения в живота, трудни събития - правете си бележки в полетата. Това се нарича израстване. Защото, ако не направите това и не работите върху грешките, то просто ще останете в същата криза. Опитайте се постоянно да забелязвате нещо в себе си. Това е първият съвет. Вторият съвет е никога да не спирате да се развивате. Четете, интересувайте се, навлизайте във всичко интересно, бъдете любознателен човек. За мен това е по-голям двигател от получаването на още осем висши образования на 35-годишна възраст. Просто се интересувайте от всичко, в което искате да знаете. И третият съвет - в определен момент на вътрешна зрялост все пак си позволете тази невероятна свобода, толкова удивителна и така осъдена от нашето общество: прочистете живота си от токсични хора.

Годините, в които всяка зодия се променя

Всяка нова година е шанс да променим живота си към по-добро. Но подходящият период за промяна е различен за всяка зодия. Овен Дълбоко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com