Двойните стандарти, на които са подложени жените

1446
Двойните стандарти, на които са подложени жените
Снимка: iStock

Неравенството между половете в кариерен план е нещо, което отдавна се дискутира усилено. Не само там мъжете имат предимство.

Хората не спират да вярват, че този факт ще бъде преобърнат в бъдеще, защото закостенели представи нямат място в модерното общество.

Кои двойни стандарти все още създават проблеми на дамите?

1.    Гримът - той е нещо, което продължава да се подчинява на двойни стандарти. Все още има хора, които възприемат гримираната жена като изкуствена и дори като евтина заради желанието да носи постоянно грим. Ако пък изобщо не ползва такъв, я възприемат като измита чиния, която се пази да не привлича внимание към себе си.

2.    Стериотипът на жената, чиято основна грижа е семейството - ако една дама обаче не работи, а се грижи само за дома, за нея често се казва, че е тежест за мъжа си. Когато обаче жената има много добра кариера, те биват определяни като кариеристки и работохолички, пренебрегнали децата и мъжа си в името на кариерата.

Кои са най-мистериозните жени на зодиака?

3.    Жените и отношението им към забавленията - истинско клише, което обаче продължава да битува е, че щом една жена обича книгите, тя е просто книжен плъх и няма начин да бъде забавна в компания. Купонджийките рядко се възприемат като умни жени, обикновено ги смятат за лековати и глуповати.

4.    Жените-готвачки -  на нея се гледа с насмешка и съветите обикновено са да отиде в салона за красота, за да се погрижи за визията си, вместо да прекарва часове в кухнята. Такава дама, която предпочита миризмата на помади пред тази на кулинарни подправки, пък е обвинявана, че храни семейството си с вредни полуфабрикати.

5.    Жените, неотговарящи на общоприетите стандарти за красота - днешните стандарти за красота са атлетичното тяло, светлите очи и русата коса, те са еталонът за хубава жена. Дамата, която отговаря на тези изисквания се възприема като привлекателна, независимо с какви празни неща запълва ежедневието си. Тази, която е далече от стандарта често търпи критики, макар че прави същото, с което се занимава и хубавицата. Външният вид на човек определя отношението към него. Ако една красива девойка има цяла колония от котки у дома, тя ще бъде определена като добра и мила, но ако една по-възрастна и не толкова привлекателна дама върши същото, ще бъде заклеймена като стара мома, която вместо да се занимава с котки, трябва да си потърси съпруг.

Най-силните жени са представителки на тези 4 зодии

6.    Различно отношение към показване на голота - ако дама носи широко деколте без да се интересува от хорското мнение, тя се смята за храбра и свободомислеща, но ако кърми на обществено място, това е възмутително в повечето случаи. И при двете възможности гърдите са на показ, но отношението към този факт е различно.

7.    Отношението на дамите към парите - ако дама си купи скъпа вещ, за да зарадва себе си, тя ще получи определение прахостница, но ако спести пари за почивка, ще чуе, че е стисната.

8.    Родителското отношение към децата - ако една жена работи дълго и оставя детето изцяло на грижите на институциите, тя често е обвинявана, че не иска да се грижи за детето си и предпочита да прекарва време в офиса.

9.    Грижата за образованието - жените, които изцяло поемат грижата за образованието на детето, биват обвинявани, че не осигуряват естествено социално развитие на своя наследник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Жените от тези зодии винаги пазят тайни във връзките си

Как да се отървете от буца в гърлото с помощта на народни средства?

Небесна сладост: Kакъв плод е мушмулата, с какво е полезна и как да ядем?

Носят слънце в себе си: 4-те най-позитивни зодии

В килера има молци: 5 прости съвета как да се отървете от вредителя

Естествено изгаряне на мазнини: 17 храни, които ще ви помогнат да отслабнете до лятото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com