Дървото на живота

16955
Дървото на живота
Снимка: Antonio Bretti

Символиката на Дървото на живота има дълга история, която надхвърля много култури. Независимо от това, този прекрасен символ има много значения, които се споделят от хората във всички краища на света.

Това е символ на връзка с цялата Вселена. Дървото има корени, които навлизат дълбоко в почвата, потвърждавайки връзката му с майката Земя и получавайки храна. Листата и клоните се простират до небето, разпознавайки Отец Слънце и получавайки енергията, която Той трансформира в храна.

Фън шуй: Стайно растение ни помага да се сдобием с пари

Ако имате спешна нужда от пари, по най-бързия начин трябва да се сдобие с домашното цвете познато под името дървото на живота (Carssula...

Дървото на живота означава, че не сте остров, но че сте дълбоко свързани и зависим от света около вас за способността ви да растете и да се развивате.

Дървото на живота също е символ на семейството и връзките с предците. Това са поколенията на нашето семейство. Дървото расте от семена, расте и се разклонява. Той вижда докъде може да расте и след това създава нов плод, който дава живот на следващото поколение да започне отначало.

Дървото на живота също символизира семейството чрез неговата сложна мрежа от клонове, показвайки ни приемственост през всички поколения. Ние сме свързани чрез непрекъснато развиващите се връзки с нашите родители и баби и дядовци и с нашите деца и децата на нашите деца. 

Дървото на живота също е символ на прераждането. През есента дърветата губят листата си и хибернират в продължение на няколко месеца. Но пролетта ще дойде, дървото израства от малки пъпки, експлодира с цветя и листа и се преражда. Така дървото на живота е символ на ново начало в живота, положителна енергия, добро здраве и светло бъдеще.

Уникално по мащаб Дърво на живота създадоха биолози

Американски учени представиха най-голямото Дърво на живота, което обхваща 2,3 милиона вида животни, растения, гъби и микроби, съществув...

Но ние също се отнасяме към Дървото на живота като към символ на безсмъртието. Дървото остарява и въпреки това носи семена, които съдържат самата му същност и по този начин дървото става безсмъртно.

Освен това е символ на растеж и сила. Младото дърво започва с плитки корени, които се укрепват и растат с течение на времето. Клоните започват като малки пъпки и се простират нагоре към слънцето и небето. Подобно на дърво, човек става по-силен с времето и търси повече знания и нови преживявания. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com