Една скилидка чесън в тоалетната преди лягане и не ти трябват скъпи препарати за почистване

33121
Една скилидка чесън в тоалетната преди лягане и не ти трябват скъпи препарати за почистване
Снимка: iStock/Guliver

Що се отнася до поддържането на дома ми чист, почистването на тоалетната е най-малкото ми любимо нещо. Наскоро споменах това на моя съседка. Тя, без да се замисля, ми препоръча да направя следното: да хвърля чесън в тоалетната преди лягане. Що се отнася до мен, повече от странно.

Разбира се, знам, че чесънът се използва широко не само в готвенето. В народната медицина например инхалациите с чесън се използват за борба с настинки и редица белодробни заболявания. В градинарството чесновата вода помага за стимулиране на цъфтежа на орхидеите. Но фактът, че съквартирантът ми използва чесън, за да поддържа тоалетната чиста, все още е изненадващ. И като всеки уважаващ себе си лайфхак, смятах за свой дълг да тествам този метод.

Какво се случва, ако поставите чесън в тоалетната

НИКОГА не изхвърляйте тези неща в тоалетната!

Поради някаква причина хората нямат проблем с това да изхвърлят какво ли не в тоалетната си, когато се чудят къде да го хвърлят. И дока...

Според инструкциите, преди да си легна, обелих скилидка чесън и го хвърлих в тоалетната. На сутринта го прекосих с четка. Правих тази процедура два или три пъти седмично в продължение на няколко последователни седмици.

Благодарение на своите антимикробни и противогъбични свойства, чесънът дезинфекцира тоалетната и я поддържа чиста. Не мога да гарантирам, че този метод унищожава микробите. Тоалетната обаче е чиста, няма плака. Оттогава няма нужда да се използват специални средства. Не съм виждал по -прост и ефективен начин за поддържане на чистота.

Как да си направим тинктура от чесън за почистване на тоалетната

В интернет намерих друг вариант за използване на чесън за почистване на тоалетната. За да направите това, трябва да сварите тинктурата от чесън.

Тоалетната ви ще стане като нова, с помощта на тези домашни бомбички!

Едно отдавашно изследване беше показало, че тоалетната ни е много по-чиста от клавиатурата на компютъра например или дистанционното. То...

1 чаша вода

3 скилиди чесън

Сварете чаша вода в малка тенджера и добавете към нея ситно нарязан чесън. Изключете котлона, покрийте тенджерата и оставете чесновата вода да престои 15 минути. Изсипете сместа в тоалетната чиния за една нощ.

Ако предпочитате да използвате естествени средства, за да поддържате дома си подреден, със сигурност ще оцените тези два трика. В края на краищата чесънът почиства тоалетната, както и закупените почистващи продукти! Кажете ни, смеете ли да опитате този метод? Или сте по -спокойни по сърце с обичайната химия? Много е интересно да знаете вашето мнение! Кажете на приятелите си защо трябва да хвърляте чесън в тоалетната преди лягане. Мисля, че и те ще бъдат изненадани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com