Едно топче от алуминиево фолио в пералнята ще свърши чудеса с прането

141172
Едно топче от алуминиево фолио в пералнята ще свърши чудеса с прането
Снимка: Anna Lisa / Pixabay

Всяка година се произвеждат все по-нови перални машини. Да, няма нищо лошо техниката да се развива, дори и битовата, но като чели прането на дрехите си е лотария – някои петна остават, други се изпират. А ако пък мазните петна се изперат, то често остават петна от препаратите за пране и омекотителите.

Освен това, колкото и да скъпи омекотителите, няма гаранция, че дрехите няма да се наелектризират. Решението за щастие е много лесно и простичко – сложете алуминиево топче в пералнята. Той ще намали статичното електричество, но и ще усили действието на препарата. Ето и другите целите на топките от алуминий:

·         Дават допълнителен механичен тласък върху нещата, които се мият. Това от своя страна осигурява най-добрият възможен начин за измиване на дрехите.

·         Намаляват нуждата от големи количества прах и омекотители. Това от своя страна се отразява благоприятно и на бюджета. Само с едно купуване вие можете да увеличите употребата на опаковката с до 6 месеца.

·         Не оставят петна върху дрехите, дори те да са мазни и упорити.

·         Намаляват статичното електричество, което вече го споменахме. Това е така, защото самото фолио способността да го премахне, а то се появява почти винаги, като пуснете пералнята. Помогнете на барабана, като сложите топчето и то го неутрализира.

Тези дрехи не са за пералнята – или те ще се повредят, или машината

Много е лесно да поставите мръсни неща в барабана на пралната машина, да добавите прах и да започнете да перете. Но ако не проверите съ...

Фолиото е напълно безопасно за пералнята и дрехите – то не се захваща и драска нещата около себе си, така че може да пуснете всичко, без да имате никакви притеснения за тъканите си. Хубаво е все пак да купувате дрехи, които не са склонни към електричество. Това се отнася особено за големите битови текстилни изделия, като чаршафи, калъфки, кърпи и други.

Друга положителна черта на фолиото е неговата достъпност. Можете да го откриете във всеки магазин, на ниска цена, а и всяка домакиня има фолио, тъй като се използва печива или пък опаковане. Една топка можете да я използвате до 6 месеца, което си е доста икономично.

При направата на топките не пестете сили. Те трябва да са достатъчно плътни, за да са устойчиви на механичното напрежение, което се образува в пералнята. За да ви е по-лесно използвайте тенис топки и върху тях наслагвайте пластове фолио. Когато стените започнат да изтъняват, това е знак, че фолиото трябва да се смени, тоест сложете нов пласт.

Няма ограничение в тъканите, към които можете да прибавите фолиевата топка. С нея можете да перете вълна, памук, коприна и т.н. Сложете само подходящия препарат за пране, настройте градусите и действайте. Все пак, не препълвайте с дрехи, за да може топчето да се движи свободно между дрехите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com