Ето как чаша вино прави жените по-красиви

12486
Ето как чаша вино прави жените по-красиви
Снимка: iStock/Guliver

Виното е алкохолна напитка, която се получава чрез пълна или частична алкохолна ферментация на гроздов сок.

В древна Гърция виното се е смятало за по -здравословно от водата и неговият антибактериален ефект не е подлаган на съмнение. Римските легионери винаги са вземали със себе си колби вино в кампании - поне за предотвратяване на дизентерия. Дори лекарствата бяха разтворени във вино, а не във вода.

Химикът и микробиологът Луи Пастьор, който е пионер в научния подход към производството на вино, го нарече „най -здравословната и най -хигиенична“ напитка и дори доказа, че убива много микроорганизми и дезинфекцира храната.

В света има над 2000 сорта грозде, използвани за производство на вино. Тази напитка се класифицира според технологията на приготвяне, цвят, сила и количество захар, вид суровини, качество и време на отлежаване.

Как виното влияе на тялото

- Виното има подчертан антибактериален ефект. Например, проантоцианинът убива редица бактерии, опасни за организма, включително тези, които разрушават зъбния емайл, като по този начин предотвратяват появата на кариес. 

- Напитката е мощен антиоксидант : неутрализира свободните радикали, предотвратява разпространението на раковите клетки, активира отделянето на хистамин, който е отговорен за борбата на организма с алергените, и активира имунната система. 

- Виното увеличава броя на полезните бактерии в чревната микрофлора. Той също така помага да се справите с безсънието, да донесе релаксация при стрес , да подобри общия тонус, физическото и умственото представяне. Експериментите показват, че умерените дози вино подобряват лимфната функция и намаляват риска от болестта на Алцхаймер и деменцията.   

- Виното прави кръвоносните съдове по-еластични, което насърчава по -добрия приток на кръв, регулира метаболизма на мазнините в черния дроб, като по този начин намалява холестеролния индекс и нивата на кръвната захар. Това предотвратява развитието на диабет. 

Умерена препоръчителна доза вино на ден - една чаша (100-150 милилитра) - за мъже, за жени - половин чаша (50-75 милилитра),

Ползите от виното за тялото на жените

В женското тяло виното помага за поддържане на младостта и еластичността на кожата. Изследователите също така смятат, че умерената доза от напитката на ден може да увеличи сексуалното желание на жената. 

Ресвератролът инхибира растежа на бактерии, които причиняват акне, и върши много по -добра работа от традиционното лечение на акне бензоил пероксид. Днес ресвератролът много често присъства в козметиката , но местните ефекти на кремовете не са толкова ефективни, колкото поглъщането на храни с високо съдържание на този антиоксидант. С други думи, абсорбирайте ресвератрол от вино, плодове и зеленчуци, вместо да купувате скъпа козметика.

Червеното вино е надеждна защита за вашата снежнобяла усмивка /всъщност има ли дама, която да не иска да има такава/

Знаете ли, че пиенето на вино (в разумни количества, разбира се) може да предпази зъбите ви от бактерии? Вече отбелязахме, че виното има антибактериален ефект върху кожата. По същия начин помага за борба с бактериите по зъбите. Тествани са всичките пет от най-известните видове бактерии и след контакт с филма на червеното вино се наблюдава почти пълно изчезване на микроорганизми. 

Бъди красива с чаша вино!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com