Ето как да елиминираме бръчките около веждите

18177
Ето как да елиминираме бръчките около веждите
Снимка: iStock

Думата „бръчки“ предизвиква противоречиви емоции у много от нас. За някои това е синдром на зрялост, преминаване на години или признак на естественост, а за други думата ужасява. Няма значение как ще подходите. Все пак можете да научите няколко прости трика, които ще ви кажат как да премахнете бръчките под очите. Струва си да се грижите за себе си, особено за тази област. Защо и как? Ще научите от тази статия.

Домашни средства за бръчки под очите

Избегнете бръчките около очите с тези съвети

Бръчките около очите несъмнено затвърждават мястото си там все повече с всяка изминала година. Често са резултат от множество фактори: ...

Чудите се как да премахнете бръчките около очите и веждите, без да инвестирате много? У дома можете също да се борите с признаците на стареене и да намалите първите бръчки. Достатъчно е да добавите няколко дейности към ежедневието си и състоянието на кожата ви определено ще се подобри.

Масаж на очите

Масажът подобрява кръвообращението, увеличава количеството на кислород и хранителни вещества, като по този начин повишава еластичността на кожата и намалява бръчките и подпухналостта около очите. Кратко видео с инструкции със сигурност ще ви помогне да го направите правилно. Преди да започнете масажа, нанесете малко крем върху ръката си. 

Маска за очи

Овлажняването на кожата около очите е от съществено значение за намаляване на появата на фини линии. Опитайте една от домашните маски за очи. Как да се отървете от бръчките около веждите? 

6 антиоксиданта, които ще забавят появата на бръчките

Когато чуем за свободни радикали, винаги се сещаме за антиоксиданти. Знаем, че те са нашите защитници, които ни помагат да се справим с...

- Яйчен белтък, комбиниран с малко мляко и мед, задръжте околоочите за около 20-25 минути, след което изплакнете с хладка вода. Тази маска ще подхрани перфектно кожата и бръчките ще бъдат по-малко видими.

- Смесете зелената краставица с 30 мл розова вода и лист мента. Смесете съставките и след получаване на хомогенна консистенция, накиснете козметични тампони в нея и ги поставете в подходяща торбичка. След това съхранявайте във фризера. Така приготвените подложки ще бъдат идеално решение за освежаване на очите, намаляване на подпухналостта, сенките и овлажняване на кожата около тях. Извадете торбичка от фризера, оставете настрана за 10 минути и след това го задръжте до клепача за около 20 минути.

- Натурално кисело мляко (4 чаени лъжички) + 2 чаени лъжички витамин С + 1 чаена лъжичка гел от алое вера = овлажняване, намаляване на бръчките и освежаване на кожата около очите.

- Смелете авокадото (2 резена) в чиния и го поставете около очите си за около 15 минути. Можете също така да поставите цели пластири и да ги втриете нежно в кожата под очите си. Съдържа не само каротеноиди, но и витамини С и Е, които имат благоприятен ефект в борбата с бръчките.

- Комбинирайте джинджифил (1 чаена лъжичка екстракт) с 1 чаена лъжичка натрий и нанесете върху кожата за 1 час, след което изплакнете с вода. Тази маска е не само овлажняваща, но и против бръчки. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Четири вътрешни нагласи, които постоянно ви пречат да постигнете успех

Мъжете с тези 6 редки качества стават най-добрите съпрузи

Как се пише: съкровено или съкровенно?

Какво трябва да знаете за живота на вече събудилите се кърлежи?

6 психологически лайфхака, които работят твърде добре във ваша полза

Ако искате да живеете до 100 години, пийте тази чудотворна напитка всеки ден

Малко известни факти за морковите, които ще ви изумят

Фина пролетна билка с интересни ползи за организма

Зодиите, които имат невероятни умения да флиртуват

Кога се празнува Летен Никулден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com