Ето как да разберем дали пилешкото месо в магазина е развалено

19340
Ето как да разберем дали пилешкото месо в магазина е развалено
Снимка: Pixabay.com

Съвременните опаковки позволяват по-дълъг срок на годност на пилето, за да бъде безопасно за консумация, но все пак е месен продукт и е склонен да се развали с времето, така че е най-добре да го консумирате възможно най-пресен. Но как да разберете дали парче пиле все още е добро за ядене ? Какви са признаците, че пилето започва да се разваля и може би не трябва да го ядете? Има няколко бързи проверки, които можете да направите, преди да започнете да приготвяте пиле за следващото си хранене.

Проверете опаковката Винаги гледайте „най-доброто по&дата“, преди да използвате пилето . Ако е добре по дата, почти сигурно е безопасно за ядене . Датата на опаковане и срока на годност се изискват от закона да са налични за всички хранителни продукти и са строго регламентирани, така че това е надежден начин за проверка

Кажете, ако пилето не е подходящо за цвят Лесен начин да проверите за свежест е да наблюдавате цвета. Ако всичко е розово, може спокойно да го вземете.. Не толкова свежо парче ще има сив оттенък-сигурен признак, че пилето се е влошило.

Как да разберете дали пилето се е влошило с обонянието ви

Прясното пиле не трябва да има лепкава миризма. Той ще има миризма както всяко месо, но това не трябва да е силна миризма. Удобство, че лесно можете да разпознаете миризмата на гнило пиле, ще бъде много по-силна миризма и със сигурност не е приятно.

Проверете дали пилето е лошо на допир. Докоснете пилето и ако се почувства лигаво или лепкаво, това е ясен знак за разваляне. При изстискване потърсете течен разряд. Изтичането на някои воднисти неща е добре, но слуз като отделяне е определено не е добър знак.

Когато трябва да съхранявате варено пиле за по-късна употреба, полагайте допълнителни грижи, за да го съхранявате правилно. Трябва да се съхранява в херметически затворен контейнер при ниска температура, в хладилник или в идеалния случай във фризер. Вареното пиле издържа по-дълго от суровия му вид. Преди да го ядете отново, проверете за миризми, мухъл по пилето и / или промени в цвета. трябва да изглеждате добре на вид за да може да го ядете. Не рискувайте, когато има признаци, че пилето е развалено, тъй като консумацията на развалено пилешко месо може да причини инфекции, хранително отравяне и по-сложни опасности от инфекция като Е. цоли. Проверявайте добива и срока на годност по време на покупката, следвайте съответните указания за съхранение и проверявайте за свежест всеки път, преди да консумирате пилето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com