ЕТО как вредите на очилата си – НЕ правете тези грешки

3696
ЕТО как вредите на очилата си – НЕ правете тези грешки
Снимка: iStock/Guliver

Сваляте ги с една ръка

Никога не бихте си помислили нищо за това, но знаехте ли, че свалянето на очилата с една ръка всъщност може да повреди рамките? Хващането отстрани на вашите рамки, за да ги свалите от лицето си, всъщност може да ги огънете с течение на времето. Ако първо сте принудени да свалите очилата си с една ръка, тогава трябва да го направите от центъра на рамката, където е мостът, а не да дърпате от едната страна. Когато дръпнете единия край, той ги разтяга. Ако дърпането на моста се чувства неудобно, можете също да свалите рамките си с две ръце, по една от всяка страна.

Не ги прибирате обратно в кутия

Много хора дори не използват калъфа за очилата си. Оставянето на очилата из къщата, поставянето им в джоба или хвърлянето им в чантата означава, че е по-вероятно да се надраскат. Решението? Когато не носите очилата си, сложете ги в калъф.

Слагате ги на главата си

Като поставите очилата на върха на главата си, когато не се използват, можете да ги разтегнете с течение на времето. Това може да е особено вярно за очилата за четене, тъй като те често се слагат и свалят. Не е лоша идея да сложите шнур около врата си, за да не ги загубите. Хората трябва да преодолеят идеята за верижките и да не се чувствате като възрастна дама или старец.

Използвате дрехите си, за да избършете стъклата

Петно по очилата ви може да бъде изключително дразнещо, но за разлика от драскотината е само временно. Влакната в дрехите могат да надраскат лещите ви или да оставят малки парченца мъх, които ще ви дразнят още повече, така че помислете вместо това да вземете специална кърпа за стъкла, която сте получили от оптиката. Ако тази кърпа отдавна е изгубена, вземете хартиена такава и малко вода. Също така можете да пуснете очилата под топла вода, да нанесете малко количество сапун и да изсушите с памучна кърпа.

Какво значат номерата на рамките ви за очила и как да си помогнете с тях

Цифрите на вашите очила са по-важни, отколкото си мислите. Забелязвали ли сте някога тези малки цифри, отпечатани върху рамките на ваш...

Оставяте ги на топло

Те може да не издържат на изпитанието на времето и температурите. Оставяйки очилата си на таблото на колата си, особено ако имате пластмасови рамки, топлината през предното стъкло може да накара очилата да омекнат и по този начин да излязат от формата си. Оставянето им в близост до други източници на топлина, като радиатори или печка, вероятно също не е добра идея.

Ето защо НЕ трябва да оставяте храна в колата си:

Сгъвате ги и ги слагате с лицето надолу

Може да изглежда като добра идея да сгънете очилата си и да ги поставите на равна повърхност, но това всъщност може да доведе до надраскване на лещите, ако те сочат със стъклото надолу. Съхраняването им обратно в калъф винаги е безопасен залог, но ако трябва, по-добре е да сложите очилата си гледайки нагоре.

Позволявате на други хора да ги носят

С тези ТРИКОВЕ очилата ви никога няма да се запотяват, докато носите маска

Замъгляването на стъклата успяват да създадат дискомфорт на хората, които носят диоптрични очила. За съжаление в днешно време всеки е п...

Понякога приятел или член на семейството е любопитен колко лошо е зрението ви, така че те искат да пробват очилата ви. Оказва се, че трябва любезно да откажете, защото оставянето на други хора да пробват очилата ви е друг начин, по който рамките могат да бъдат разтегнати.

Тренирате с очила

Все още трябва да виждате, когато се опитвате да хванете топка или дори да отидете на джогинг, но носенето на очилата може да свърши много зле. Вместо това помислете за инвестиране в защитни спортни очила, които са изработени от специален материал, за да предпазят очите ви по време на спорт и физическа активност.

Мотивацията е заразна – ЕТО как да се възползвате

Заспивате с тях

Това е доста очевидно, но да заспите с очила е голямо не. Рамките вероятно ще се деформират, когато легнете, или по-лошо, можете да ги счупите. Направете си услуга и ги свалете, ако усетите, че придремвате удобно на дивана си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com