Ето кое е най-доброто средство срещу целулит

2594
Ето кое е най-доброто средство срещу целулит
Снимка: iStock

Целулитът е патология на разпределението на подкожните мазнини, която не е опасна за здравето, но може да причини дискомфорт. Можете да игнорирате неравностите, но има начини да ги намалите. Един от най-простите, най-евтините и популярни е масажът с вакуумна чаша (вендуза). Дори диетите и редовните фитнес класове невинаги могат да премахнат напълно целулита. Масажът с вендузи е най-ефективното средство за въздействието върху проблемните зони и може да се използва и в домашни условия.

Възможни противопоказания

Макар и  масажът с вендузи да изглежда лесна и безвредна процедура, трябва да я извършите в съответствие с препоръките на специалисти и след консултация с Вашия лекар. Необходимо е да сте наясно с редица противопоказания, в противен случай масажът ще причини сериозна вреда на тялото вместо полза. Този тип  процедура не е препоръчително да бъде извършвана през бременността, по време на кърмене и при страдащи от автоимунни заболявания, като лупус еритематозус, дерматомиозит и ревматоиден артрит.

Други сериозни противопоказания са увреждане на кожата от травматичен или патологичен характер (драскотини, обриви), онкологични заболявания, повишено кръвно и съсирвания на кръвта, някои хронични и инфекциозни заболявания. В случай на разширени вени, използването на вендузи може да влоши заболяването. Не се препоръчва масаж на някои части на тялото, където са концентрирани лимфните възли, големи съдове и сухожилия са разположени близо до повърхността на кожата.

Избор на вендузи

Днес много салони предлагат антицелулитен масаж с вендузи. Може да бъде извършен също толкова ефективно и у дома, спестявайки много време и пари. Единственият инструмент, необходим за тази процедура, са вакуумните вендузи, които залепват за кожата. В продажба можете да намерите няколко основни видове, изработени от различни материали.

·        Стъклени вендузи с вакуумна помпа - Те се плъзгат добре по кожата, лесно се отмиват от крема и не се губят свойствата си с течение на времето. Недостатък: трябва да се борави с тях и съхраняват внимателно, за да не се счупят.

·        Гумени вендузи – Те са лесни за използване: за да се придържат към кожата, просто ги стиснете с ръка. Недостатъци: абсорбират крема и маслото, бързо губят първоначалната си еластичност.

·        Силиконови вендузи – Те съчетават предимствата на стъклените и гумените, не абсорбират масло, плъзгат се добре и са доста издръжливи при работа.

За самомасаж у дома ще ви трябва една масажна вендуза от всякакъв вид - за да работите с два едновременно с еднаква ефективност, не ви трябват големи умения и опит, достатъчно е само да ги стиснете с ръка. За да се плъзгат лесно и гладко, докато кожата става по-еластична и в същото време овлажнена, имате нужда от смес от растителни и етерични масла или специален антицелулитен крем. Това ще направи масажа ви по-ефективен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Как да запазите лимоните свежи за по-дълго време?

Ето няколко идеи как може да се използва стар козунак!

Цветето, което всеки трябва да има в дома си за Великден - то носи щастие и късмет

Зодиите, които нямат филтър на устата си

3 растения, които влияят положително на психиката ни. Ето защо трябва да присъстват във всеки дом!

С тези подправки агнешкото месо ще се превърне в незабравимо ястие

Как се празнува Великден в различните страни: 9 необичайни традиции

Гозба на деня - Домашно пържено кюфте, царят на българската кухня

Колко ястия се слагат на масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com