Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето с тези ТРИКОВЕ тестото ще втаса два пъти по-бързо

24 декември 2021, 13:15 часа

1- ви трик

 В микровълнова фурна

Както знаете, тестото с мая обича топлината. Ето защо е много важно да се постави на топло за да се надигне.

Много е лесно да го поставите в затоплена микровълнова. За да направите това, покритото тесто с кърпа се поставя в микровълновата заедно с малка чаша вода. След това включете микровълновата фурна на минимална мощност за 3 минути, изчакайте 3 минути при изключена фурна. След това я включваме отново за 6 минути при същата мощност и изчакваме 6 минути, без да отваряме вратата.

Ето още 2 трика, които ще накарат тестото да удвои обема си два пъти по-бързо: как да създадете благоприятни условия на тестото за получите най-добрата пита и хрупкав хляб.

Как да втаса тестото с мая стъпка по стъпка инструкции:

Стъпка 1

Пригответе самото тесто с мая и 2 съда. Един съд (купа), където ще бъде тестото с мая и втория съд за топла вода (например съд за печене), който трябва да е голям по обем, както и чиста кухненска кърпа.

Стъпка 2

Изсипете топла вода в голям съд с температура около 45 ° C. Измерваме температурата на ръка, ако водата е приятно затоплена, а не е много гореща, тогава това е точната температура. Не трябва да има повече от половината от водния капацитет.

Стъпка 3

Сложете тестото с мая в по-малък съд. И го поставете в съд с вода, която току-що сте затоплили. Купата за тесто може дори да остане на повърхността. Веднага щом водата започне да изстива, сменяме водата с гореща. И така, докато тестото втаса до нужния размер.

Стъпка 4

Намокрете кърпа с много гореща вода, развийте и покрийте двете купи. От време на време отново потапяме кърпата в гореща вода, завиваме отново и покриваме тестото.

Стъпка 5

Поставяме купата с тесто, покривайки го със същата мокра гореща кърпа, във фурна с температура 40-45 ° C. И намаляваме определеното време според рецептата точно 2 пъти. Или просто поставяме тестото си в купа във фурната, включваме лампата и затваряме вратата. Или загряваме фурната до 45 ° C и я изключваме, след което затваряме вратата и включваме крушката. Ефектът ще бъде същият.

Стъпка 6

Намалявайки времето за престой на тестото с 2 пъти, създавайки топла атмосфера за него, ще получим пухкаво дишащо тесто, което е увеличило обема си 2-3 пъти. Тестото е готово за по-нататъшна работа.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес