Ето защо богатите слагат покривка на масата, на която се хранят

6956
Ето защо богатите слагат покривка на масата, на която се хранят
Снимка: GRANDecor.bg

Защо богатите винаги слагат покривката на масата

Помните ли как преди на всяка маса имаше покривка?

На практика това на някои места е потънало в забрава. Дори възрастните хора често предпочитат изкуствени материи, които са лесни за почистване, или декори, които изглеждат по-спретнати. По-младото поколение е напълно объркано: защо имаме нужда от покривка? И те често изглеждат неуместни. И аз така си мислех, докато не отидох на село да посетя близките си.

Оказва се, че ролята на покривката на масата не се ограничава само до предпазване на мебелите от замърсяване. Има и естетически компонент, но той също не доминира. Искате ли да знаете какво са мислили нашите предци за покривката? Беше ми много интересно да разбера, затова споделям с вас!

Защо трябва да покриете масата с покривка

Преди това хората вярваха, че покривка на маса обещава безпроблемен живот. Гладко на масата - гладко в бизнеса. Непокритите кухненски мебели се смятаха не само за признак на бедност, но и за ясна индикация, че домакинята е небрежна. Затова момичетата и жените се опитаха да поддържат покривката чиста и добре поддържана.

Когато домакините са чакали гостите, след като подредят щедро масата, те сядали и се заигравали с ръба на покривката. Жените вярвали, че по този начин хората, които трябва да се появят са идвали по-бързо. Казват, че гостите наистина се появявали веднага на прага!

Смятало се е, че маса, покрита с покривка, води семейство до липса на пари. Ето защо собствениците често слагали сметки под покривката. Както може би се досещате, колкото по-висока е номиналната стойност на сметката, толкова по -богато се смятало семейството и толкова повече пари трябва да им донесе бъдещето.

Дори сега мнозина вярват, че храната е дар от Бога и преди всички бяха убедени в това. Всяко хранене е своеобразен ритуал. Възможно ли е да се сложи Божият дар на непокрита маса? Разбира се, че не. Нещо повече, те се опитаха да изберат най -качествената и най-красивата покривка, за да благодарят на Всевишния за друг подарък.

Нашите предци са вярвали, че това е ленена покривка, която ще спаси от разногласия в семейството. Ето защо всеки се опита да избере нещо от този материал. Ефективно или не, мисленето и възприемането на хората определено са положителни след такъв избор.

Ако поставите нож под покривката, гостите ще се дойдат и ще се приберат по-бързо. Ето защо, ако понякога се налага да се срещате с хора у дома, с които не бихте искали да прекарвате много време, опитайте метода на нашите предци.

Сега знаете защо имате нужда от покривка на масата. Разбира се, човек може да повярва в това или да не повярва, но не само нашите предци влагаха специално значение в покривката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com