Ето защо е безсмислено да ходиш на фитнес, ако не спазваш хранителен режим

1808
Ето защо е безсмислено да ходиш на фитнес, ако не спазваш хранителен режим
Снимка: iStock/Guliver

Какво се случва, ако тренирате без диета? Е, това зависи от вашите намерения. Ако се надявате да спечелите сила или гъвкавост, упражненията са най-добрият начин да постигнете това. Упражненията ви дават и тонове допълнителни ползи, като по-добър сън, повишено настроение и намаляване на риска от хронични заболявания. Упражненията са едно от най-здравословните неща, които можете да направите за тялото си!

За съжаление, упражненията сами по себе си са непълни, така че тренировки без диети не са ефективна стратегия за отслабване. Изводът е, че ако се надявате, че упражненията без диета ще ви помогнат да отслабнете, ще бъдете разочаровани.

Влезте бързо във форма и завинаги

Всеки ден сме изправени пред различни предизвикателства, както в личния, така и в професионалния си живот. Проблеми в отношенията, конф...

Ако се чудите какво се случва, ако тренирате с диета, ето няколко причини, поради които няма да отслабнете толкова много, ако само тренирате.

1. Изгаряте калории, но упражненията ви правят по-гладни

Да, тренирате, за да отслабнете, но щом тренировката ви приключи, започвате да се чувствате гладни. Има причина за това.

Тъй като тренирате повече и изгаряте повече енергия, това означава, че тялото автоматично ще осъзнае, че се изисква повече храна и това може да стимулира хормоните на глада, твърдят диетолози.

Но не пропускайте лека закуска след тренировка, защото тя всъщност може да саботира усилията ви. Това е така, защото ще се поставите в голям калориен дефицит и в крайна сметка може да преядете. Ключът е да ядете здравословна закуска с протеини след тренировка.

В коя част на деня трябва да ядем отделни храни, за да не пълнеем

Освен правилото ябълките да се консумират само сутрин, диетолозите съветват в коя част от деня трябва да се консумират други храни, защ...

2. Тренировката без диета не работи, защото пристрастяването към захарта е истинско нещо

Много хора не осъзнават колко захар консумират

Много хора искат да кажат, че захарта не оказва влияние върху затлъстяването, но факт е, че пристрастяването към захарта е истинско нещо, което може да включва преяждане, симптоми на недостиг и глад.

С други думи, когато тялото ви е свикнало да приема захар, то започва да разчита на захарта като източник на енергия. Когато не получава захар и трябва да пренасочи енергията от други източници, в крайна сметка имате симптоми като главоболие, газове и подуване на корема, летаргия и раздразнителност.

За да спрете тези симптоми, трябва да консумирате, както се досещате, захар.

С един хранителен режим можем да отслабнем само веднъж

За съжаление, с един и същи хранителен режим можем да отслабнем не повече от един път, защото организмът има своята метаболитна памет и...

3. Ако имате недостиг на определени хранителни вещества, ще изпитвате глад

С други думи, ако се храните на диета, в която липсва хранителна стойност или разнообразие, тялото ви все още иска тези хранителни вещества да си свършат работата и в крайна сметка изпитвате глад.

Но ако сте с ниско съдържание на магнезий, няма вероятност да жадувате за авокадо, което е естествено с високо съдържание на магнезий. Вероятно ще искате шоколад. Разбира се, какаото също има магнезий, но вероятно ще пожелаете шоколадови бонбони, които са заредени със захар. И когато продължавате да се опитвате да поправите дефицита си на магнезий с шоколадови бонбони, вие сте обект на пристрастяване към захарта, както е описано по-горе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com