Ето защо не трябва да държите четката за зъби в банята

5045
Ето защо не трябва да държите четката за зъби в банята
Снимка: Pixabay

Само миенето на зъбите не е достатъчно, за да разичтате да нямате дентални проблеми. Също така трябва да сте сигурни, че съхранявате четката за зъби по начин, който предотвратява натрупването на бактерии.

Миенетео на зъбите е ключово за доброто здраве на устната кухина. Това е нещо, което всички сме учили от детството си. Това е основна хигиена. Но има едно много нехигиенично нещо в този акт: вашата четка за зъби.

Когато мислим за миене на зъбите си, често се фокусираме върху избора на подходящата паста за зъби и използването на нежни движения. И тук правим първата си грешка - като не съхраняваме четката си за зъби на правилното място и по този начин я излагаме на влиянието на бактерии.

Ако държите четката си за зъби в банята, близо до тоалетната чиния, тогава всеки път, когато пускате водата, малките частици фекални вещества, които се вливат в околната среда, също могат да достигнат до четката ви за зъби. Но това не е единствената грешка, която бихте могли да направите.

1.            Дръжте я близо до тоалетната чиния

Най-голямата ви грешка е, че държите четката за зъби в банята. Водата се пръска навсякъде, когато пускате водата в тоалетната чиния, включително върху четката за зъби. Така че, наистина трябва да държите четката си за зъби далеч от тоалетната чиния, така че бактериалната инфекция да не достигне до вас по този начин.

2.            Не използвате покривало

Много от тези проблеми могат да бъдат смекчени, като просто поставите капак върху четката за зъби. Това намалява риска от наслояване на бактерии върху нея.

3.            Държите всички четки за зъби заедно

Това е най-честата грешка, която всички правим, без дори да осъзнаваме! Вкъщи всички държим четките си за зъби на едно място - с главите, една до друга. Това просто води до по-широко разпространение на бактерии.

4.            Държите я в шкафа си за лекарства

Съхраняването на четката за зъби в аптечката също не е добра идея. Влажната среда там, също разпространявана от мократа ви четка за зъби, може да позволи на патогените да процъфтяват. В затворено пространство вашата четка за зъби не може да изсъхне напълно, което също представлява заплаха.

5.            Не почиствате капачката на четката за зъби

Неизмиването на капачката на четката за зъби ежедневно позволява на бактериите, които са там, да се пренесат в четката. Трябва също така да се уверите, че нищо, докосвайки повърхността на четката ви за зъби, не е замърсено. По този начин гарантирате, че върху четката за зъби не се появява зараза от прах или микроби.

6.            Не я държите изправена

Ако след използване на четката за зъби я оставите да лежи на плота, значи имате проблеми. Тя трябва да се държи изправена, за да може да изсъхне правилно.

Така че само прилагането на добри стоматологични практики не е достатъчно. Също така трябва да съхранявате четката си за зъби на правилното място, така че да не е гореща точка за бактерии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com