Ето защо не трябва да се гримирате всеки ден

1203
Ето защо не трябва да се гримирате всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Може би следните факти ще променят начина ви на мислене за грима и ще ви помогнат да погледнете идеята за естествената красота по различен начин. Не случайно съвременните знаменитости и популярните блогъри за красота все повече се застъпват за „без грим“.

Нараняване на кожата си

Излишно е да казваме, че използването на евтина или некачествена козметика се отразява негативно на състоянието и здравето на кожата ви? Сигурни сме, че избирате само добри, доказани продукти за грим. И все пак ежедневният грим е вреден за кожата ви. Фон дьо тенът може да запуши порите, причинявайки ранно стареене и дразнене. Спирала - за увреждане на миглите, стимулиране на загубата им, и червило - за изсушаване на устните. Не, не ви призоваваме да се отървете от цялата козметика в къщата и да използвате само хигиенно червило. Но искаме да кажем, че към избора и количеството козметика на лицето трябва да се подхожда разумно.

Не спите достатъчно

Ако спите достатъчно часове, тогава здравословните проблеми ще ви заобиколят, ще бъдете по -съсредоточени и продуктивни по време на работа, а настроението ви значително ще се подобри. Оставяйки в миналото навика да отделяте време за „тежък“ грим сутрин, получавате допълнителни 20-30 минути, които можете да отделите за сладко разтягане в леглото. Тази опция е много по -добра от прикриването на синини и торбички под очите с коректор сутрин, нали?

Кожата ви застарява

Прекомерната употреба на козметика е огромен стрес за кожата ви. И да, ежедневният грим ускорява процеса на стареене! Не искате да изглеждате на 30 на 20, нали?! Само не бързайте да купувате кремове против стареене, серуми и да нанасяте козметика в двойно количество, за да скриете неочаквани бръчки. По-добре се опитайте да забравите за грима за известно време, като правите почивки за 3-4 дни. Скоро ще видите, че лицето ще започне да се „изглажда“, а кожата ще изглежда свежа и здрава.

Вие харчите цяло състояние

Просто пребройте колко пари харчите за козметика? Уверяваме ви, че сумата за годината ще ви впечатли много! А сега си представете колко бихте могли да си купите с тези пари ... Или може би това би било достатъчно за едно страхотно пътуване?

Не се чувствате уверени без грим

Да точно. Без ежедневен грим в крайна сметка ще почувствате вътрешен комфорт и свобода. В края на краищата, вашите недостатъци, които толкова напразно се опитвате да скриете под тон грим, ви правят човек. Хората около вас оценяват не способността да използвате фон дьо тен и очна линия, а вашата искреност и лекота, така че не е нужно да маскирате истинското си лице, емоции и мисли под грим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо в къщата е по-студено, отколкото навън: 5 причини

Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно