Фитнес за лице трие бръчките

6606
Фитнес за лице трие бръчките
Снимка: iStock

С напредване на възрастта бръчките върху лицето стават все по-видими. След 30-годишна възраст кожата е загубила своя младежки тонус и очарование, има отпуснати зони и изразена сухота. Всяка жена иска да спре разрушителната сила на времето и следва модните тенденции в козметиката, използвайки кремове, маски или серуми за лице. Но дали това е достатъчно? Време е да опитате фитнес за лице. Това са упражнения за лицевите мускули, които стягат овала, предотвратяват отпускането и изглаждат бръчките. Ако сте готови да опитате нов метод в борбата против стареене, започнете още сега!

Това, което трябва да направите, е да застанете пред огледалото и да разучите анатомията на лицето. Разгледайте как са разположени мускулите и костите. Можете да приложите различни упражнения, но изберете тези, които са подходящи за вас. Опитайте няколко движения и изчакайте известно време. Не търсете незабавен резултат.

Ето и кои са упражненията за стягане овала на лицето:

1. С меката част на върха на показалеца опънете леко кожата във външните ъгли на очите, задръжте и леко притиснете. Не прекалявайте, защото околоочната зона е изключително нежна и тънка. Повдигнете леко горния клепач.

2. Притиснете леко кожата във вътрешните върхове на веждите. Старайте се да бъдете нежни. Натискът трябва да е лек. Движете пръстите към носа, продължавайки с лекия натиск. Ако правите често това упражнение ще избегнете образуването на т.нар. “гневна бръчка”, която трудно се изглажда.

3. Поставете ръце над веждите. Безименните пръсти трябва да са разположени точно над веждите. Притиснете леко и бавно движете нагоре. Трябва да усещате съпротивата на кожата. Натискът отново трябва да е лек.

4. Отпуснете се и затворете устните. Използвайте възглавничките на средните пръсти и поставете върху ъглите на устните. Притиснете. Тук силата може да бъде по-голяма, в сравнение с тази в зоната на очите и челото. Кожата около устните е по-плътна и по-еластична. Направете движение за целувка. Задръжете за малко и повторете упражнението няколко пъти. 

5. Отворете леко устните. Вдишайте въздух дълбоко през носа и изпълнете бузите максимално. Издишайте постепенно. По време на това упражнение устните трябва да са затворени.

6. Това упражнение е подходящо по всяко време на деня и може да се прави многократно. Редовното упражняване поддържа мускулите на лицето в кондиция и подобрява еластичността на околоочната зона и очите. Отворете широка уста, погледнете нагоре. Започнете да мигате постоянно с очи за 30 секунди. 

Това са няколко бързи и лесни трика, с които ще подобрите цялостния вид на лицето. Ще постигнете стегнат овал и по-гладка кожа. Фитнесът за лице ще бъде вашата тайна за вечна младост!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com