Гаданията на старите българи за човек според деня, в който е роден

10516
Гаданията на старите българи за човек според деня, в който е роден
Снимка: БГНЕС

Според гаданията на старите българи, денят, в който сме родени оказва огромно влияние върху развитието ни като човек. Хората, които са населявали земите ни са вярвали, че има дни, в които е добре да се родиш и такива, които определено не са "най-подходящите". Проверете каква съдба ви очаква според гаданията на старите българи.

Понеделник

Те са вярвали, че понеделник е възможно най-добрия ден да се роди дете. Родените в първия ден от седмицата ще се радват на много любов и щастие през целия си живот. Те ще бъдат много обичливи и в замяна ще получават същото. Понеделнишките деца се отличават с красиви очи, спокоен характер и не обичат много да работят.

Вторник

Това е един от дните, за които старите българи са смятали, че не е хубаво да се родиш. Възможно най-лошият вариант е да се родиш на "Черният вторник" преди Великден. За него дори има тъжни песни в родния фолклор. Родените във вторник нямат късмет, но за сметка на това са много силни и успяват да постигнат успехи благодарение на своята усърдност и интелект. Те са горделиви и имат сухи лица.

Предсказания за 2021 година – какво ще се случи?

Годината, която ни предстои, е година, която ще бъде изпълнена с много промени. Всички се надяваме тя да е по-добра от предходната, но ...

Сряда

Родените в сряда са красиви хора, които са отдадени на духовното. Може да не бъдат много богати, но са честни и добри. Повечето от тях не успяват да стигнат до дълбоки старини, но през целия си живот са предани и верни приятели.

Четвъртък

Старите българи са били раздвоени относно четвъртият ден от седмицата. Някои вярвали, че е било добре да се родиш тогава, но други били на противоположното мнение. Родените в четвъртък са хитри и умни хора с румени лица. Тяхната съдба обаче, е цял живот да се скитат и да не могат да се установят никъде.

Петък

Писмо на дете от 1969 г. предсказва появата на смартфоните и дистанционното

Реставраторът на мебели Питър Бекъртън от британския град Питърбъро открил в стар диван писмо от 1969 г. със сбъднали се пред...

Петък е добър ден да се появиш на белия свят. Те ще живеят дълъг и смирен живот. Надарени са с остър ум и ги очаква богатство. Цял живот ще преследват нещо, което не им стига. Ще бъдат господари на собствената си съдба.

Събота

Децата родени на този ден се наричат "съботничета". Вярвало се е, че те ще донесат усмивки и радост на цялото село. Те са родени с късмет и ще бъдат пътешественици. Било е изключителна рядкост дете да се роди в събота и се е смятало, че то ще донесе късмет в семейството и ще го предпази от зли духове и болести. Някои от децата родени в събота развиват паранормални спосоности. Виждат с духове и говорят с покойници.

Неделя

Най-добрият ден да се родиш е неделя. Детето ще бъде с хубаво лице, късметът ще го спохожда през целия живот и ще разпознава лъжата от далеч. Ако е момиче ще бъде честита и много красива с гиздави премени. Родените на този ден се кръщавали на него - Неделчо, Недялко, Неделяна, Неделя и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com