Готвач: Хляб в кюфтето ли? Не, достатъчно! Слагайте ОТ ТОВА и ще се получат далеч по-вкусни

4347
Готвач: Хляб в кюфтето ли? Не, достатъчно! Слагайте ОТ ТОВА и ще се получат далеч по-вкусни

Да натрошиш трохи в кюфтенцата е любим подход на повечето кухненски идеи. Хлябът предизвиква обем и вкусови качества. И е масов подход от десетилетия. Приготвени с този трик струват по-евтино, а при днешните завишени цени на продуктите това е разумно и правилно. Усвоили сме този чалъм от нашите баби, разбира се и той се е пренасял поколения наред до модерните времена.

Обаче съществуват и готвачи с повече идеи, които с голям плам правят нови опити с храната вкъщи. И са открили, че има неща, с които е възможно да поставим друго, вместо натрошен хляб в кюфтенцата. И съответно те имат при хапване различен вкус. Възможно е да се сбъднат твърде интересни експерименти, които да изумят гостите на трапезата и да са крайно заинтересовани каква ще да е била любопитната съставка.

По тази причина, ако имате желание да бъдете по-оригинални с златно загорелите и обичани от всички пържени кюфтенца, които правите, нека ви предложим някой от следния списък с практики. Те ще открият пред вас оригинални вкусове и деликатесни усещания, а кръглите каймяни топчици ще мигновено ще бъдат настъпателно очаквани от гостите на трапезата.

Зеленчуци? Може!

Започваме с брутална вкусотия. Фино нарязаните зеленчуци като целина, чушки, лук, моркови функционират добре като новаторски заместници на натрошения хляб. Създават интересна текстура и обем на вкуса, възбудащ сетивата аромат и каймяните удоволствия се получават супер вкусни!

Начин на употреба:

Настъпи ли мига да започнете да овалвате кюфтенцата, грижливо нарежете свежи морковчета и целина на дребни парченца. Другата проверена комбинация е лук и чушки, но без угризения може да се отдадете на експеримент.

Трябва да допринесе със зеленчуците равномерно в сместа за кюфтетата, а после ги прибавете към кюфтетата по начина, по който в други случаи сте го направили с хляба.

Експериментът с крекери

Обичаният фаворит на много готвачи. Въпросните тънички солени бисквити са подходящ заместник на хлебната добавка. Крекерите демонстрират приятен вкус и постигат хрупкава текстура към алтернативните кюфтета. На всичкото отгоре се продават с разнообразни вкусове и може да опитате много варианти с ароматите им.

Начин на употреба:

Разрежете пакета с крекери и го изсипете в съд. Натрошете с вилица на малки парченца. С здраво до превръщането им в прах. Слагайте към топчетата месо, хубаво ги втрийте в каймата.

Още един вариант

Овесените ядки са здравословен план Б на хляба в каймата. Те са пълни с фибри, които ви съдействат да сте сити и издържливи. По-подходящи са от трохите и са прекрасна добавка към кюфтетата.

Начин на употреба

Пригответе близо четвърт чаша ядки от овес за всяка четвърт чаша галета. Въдворете овесените ядки в по-голямата смес използвайки лъжица, до момента, в който се разпределят в равномерни пропорции.

Малко пюре от картофи

Пюрето от картофи десетилетия е уместен и работещ заместник на хляба в каймата. С него те възприемат по-плътен вкус, който е голяма радост за всички на трапезата. Ще останете изключително приятно изненадани!

За по-малко глутен - повече чиа

Семената от чиа представляват брилянтен заместник на галета в пържените кюфтета по три фундаментални причини. Те не включват в състава си глутен, което ги титулива като полезнотворна алтернатива. Притежават същия балансиран вкус като трохите от хляба, тъй че не биха могли да изменят вкуса на каймата. И досущ като овеса са с значително изобилие на фибри, което ще ви държи нахранени за по-дълъг период от кюфтетата, направени с хляб.

Опитайте с пармезан

Безспорно, пармезанът ще ви излезе солено, но ароматът на кюфтетата ще бъде феноменален. Невероятният пармезан включва 25% от всекидневната ви потребност от калций, 15% от всекидневната ви необходимост от натрий. Доброто в случая е, че издържа в хладилника десетки седмици и непременно ще ви е на разположение, щом в уикенда се захванете да приготвите кюфтенца.

Начин на употреба:

В блендер сипете две-три чашки ситен пармезан, половин чаша свеж магданоз и 2-3, по вкус скилидки чесън. Разбийте, докато миксът изглежда като фини трохи. Оваляйте каймяните топчици в частичките пармезан. Изпържете така с каймата.

Шайби оризовки? Разнообразните оризовки

Хапвали сте ония овални шайби оризовки, които са навсякъде по магазините, нали така? Те определено биха могли да се окажат значително интересен вариативен елемент на хляба. По същия начин, по който крекерите се продават с различни вкусове, така и оризовките ще формират оригинален нюанс на вашите пържени кюфтенца.

Начин на употреба:

Натрошете оризовките най-напред. Най-елементарно е като ги сложите в найлонов плик и прокарате през тях с точилка, за да стигнат до нивото на трохи. После миксирате с месото и подправките както винаги.

Експериментирайте тези заместители и ще останете определено изненадани! Приготвените с подобна грижа кюфтета ще ви дадат готварски престиж пред всички и ще любопитстват каква е мистериозната съставка. Провявайте въображение повече на трапезата за удоволствие на вас и на вашите близки!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com