Грешите: 6 признака, че бъркате страстта с любовта

1423
Грешите: 6 признака, че бъркате страстта с любовта
Снимка: iStock

Въпреки факта, че страстта и любовта са напълно различни чувства, някои хора все още не разбират разликата между тези понятия, често бъркайки едното с другото. По правило страстта възниква в началото на връзката на фона на хормонален скок и след като хормоните се върнат към нормалното, между любовниците възниква или привързаност, или охлаждане. Привързаността към партньора, основана на желанието да го опознаете, да се сближите с него емоционално и психически, е по същество любов. Нека да разгледаме основните признаци, че грешите, като идеализирате своя роман.

Емоционална люлка

Любовта (в сравнение със страстта/привличането/влюбеността) е доста скучно чувство, защото не познава нито възходи, нито падения. Ако връзката ви се характеризира с емоционални колебания и така нареченото „влакче в увеселителен парк“, тогава най-вероятно имате работа със страст, а не с любов. Високата интензивност на чувствата на любов, като правило, не е типична. 

Още: ТОП 5 зодии с най-високо либидо

Еуфория

Първото нещо, което отличава страстта от любовта, е емоционалният подем, интензивността на чувствата и състоянието на еуфория. Всичко това е характерно за влюбването, което обхваща човек на първия етап от връзката. Ако вашият партньор ви разкаже на третия ден от срещата с него за своите дълбоки чувства и желание да прекара остатъка от живота си с вас, най-вероятно говорим за страст и силно привличане, а не за любов. 

Бързо избледняване на чувствата

Страстта минава бързо, любовта остава за дълго. Любовта е чувство, което отлежава с годините, като хубавото вино. Страстта, за съжаление, не издържа проверката на времето. Разбира се, можете да опитате периодично да го съживите с помощта на емоционални колебания - някои двойки правят това, когато например създават скандали, опаковат нещата, скъсват, събират се отново и т.н. Но любовта е, когато, без да разклащат въздуха, партньорите са близки, чувстват се един друг, запазват желанието да флиртуват, да общуват и да прекарват времето си заедно. 

Още: Тези зодии обръщат повече внимание на страстта си отколкото на любовта

Възприемане на отношенията през розови очила

Ако идеализирате партньора си, но гледате на случващото се между вас през розови очила, тогава най-вероятно сте обзети от страст. Като правило любящият човек е в състояние да види не само предимствата на партньора си, но и неговите недостатъци. Трезвият поглед върху нещата е това, което отличава любящия човек от обичащия. Именно за влюбените са характерни силни разочарования от партньора: толкова силни, че възниква желание за раздяла с човека, защото той е поразително различен от портрета, нарисуван от въображението под влияние на страстта. Любовта е преди всичко приемането на друг човек. 

Липса на духовна интимност

Любовта е не само физическа, но и духовна интимност, защото се основава на доверие един към друг, което позволява на партньорите да изпитват кризи в отношенията, но все пак запазват желанието да бъдат близки. В началния етап на една връзка, когато партньорите са в състояние на любов и обхванати от страст, няма нужда от такова доверие, тъй като на този етап партньорите възприемат интимността предимно в интимен контекст.

Импулсивни решения

Когато изпитва страст, човек е склонен да взема моментни, спонтанни решения „на базата на емоции“, които често са грешни. Строго погледнато, за един влюбен светът е или черен, или бял и това пряко важи за партньора и връзката му. Прост пример: да ревнувате и да напуснете човек, без дори да се опитате да разберете ситуацията. Любящият човек по правило взема информирани решения, дори когато не са лесни. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com