Грешката, която мнозина допускат при бръснене подмишниците и после съжаляват горчиво

11028
Грешката, която мнозина допускат при бръснене подмишниците и после съжаляват горчиво
Снимка: iStock

Независимо дали предпочитате кола маска, кремове за епилация или бръснене, за да се отървете от космите под мишниците, всички тези манипулации трябва да се извършват по определени правила.

Въпреки че е добре да използвате бръсначка, когато сте притиснати от времето или когато твърде много ви мързи, за да посетите салона, е добре да го направите по правилния начин. Жените правят много грешки, докато бръснат подмишниците си, това води до потъмняване, врастнали косми и понякога дори порязване с бръснач.

Ето как да се погрижим правилно за кожата си след бръснене

Бръсненето е част от ежедневието на повечето мъже, които предпочитат гладка кожа, без коса, над стърнищата. За тази дейност, освен добр...

По-долу са изброени някои често срещани грешки, които жените допускат, докато бръснат подмишниците си и как да ги избегнат, а именно:

• Не ексфолират

• Използване на бръсначка твърде дълго

• Прекаляване с бръсненето

• Не се бръснат по модел "Х".

Най-често допусканите грешки при бръснене, с които увреждаме кожата

Ето най-честите грешки, които допускат жените при бръснене. 1. Сухо бръснене Въпреки че спестява време, почти винаги причинява малки ...

Не ексфолирате тялото

Въпреки че е важно да ексфолирате тялото си на всеки няколко дни, също така е важно да ексфолирате подмишниците непосредствено преди бръснене. Причината, поради която трябва да направите това, е, че то премахва мъртвите клетки на кожата и ви дава по-гладко и лесно бръснене. Това ще предотврати врастването на космите и ще изисква минимални усилия, за да се отървете от нежеланото окосмяване.

Използване на бръсначката твърде дълго

Ако не си спомняте последния път, когато сменихте бръсначката си, може би сега е моментът да го направите. Използването на тъп бръснач за премахване на космите под мишниците никога няма да даде добри резултати. Освен това, тази самобръсначка може да бъде пълна с бактерии и да доведе до инфекции. Като казваме това, трябва да бъдете внимателни, докато използвате нова самобръсначка, тъй като тя е по-остра. Използвайте нежни, бавни движения, за да свършите работата.

Прекалявате с бръсненето

Жените правят тези грешки, когато се бръснат!

Най-честите и важни неща, които дамите правят - да са гладки и добре избръснати, особено в летните месеци. Много често обаче кожата ни...

Знаете ли, че жените бръснат подмишниците си средно с 10 движения? Това е много бръснене за деликатна зона като подмишниците. Ако бръснете подмишниците си прекалено дълго, това ще остави кожата да се почувства прекалено суха, чувствителна и също така ще се премахне защитния ѝ слой. Затова препоръчваме да се бръснете само, когато е необходимо и да го правите изключително внимателно.

Не се бръснете по модел "Х".

Знаете ли, че има правилен начин да обръснете подмишниците си? Да, има и се нарича модел „Х“. Това е трикът, който ще ви помогне да постигнете възможно най-качествено бръснене, без да се достигне до дразнене на кожата. Внимателно издърпайте и задръжте кожата под подмишницата си с пръсти и след това се бръснете по X модел. Причината, поради която това работи, е, че космите ви под мишниците не расте в една посока. Така ще можете да достигнете най-ниската точка на всеки косъм на тази нежна и деликатна област от тялото.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com