Хигиена на съня. Как се отразява на работата?

1579
Хигиена на съня. Как се отразява на работата?
Снимка: Claudio_Scott / Pixabay

Знаете ли, че правилната хигиена на съня за подобряване на работата и благосъстоянието на работа.

Знаете ли, че сънят заема една трета от живота ни? Не е ли достатъчно важно да се грижим за него?

Добрият сън също е един от важните здравословни навици!

Обикновено приемаме за даденост, че когато говорим за здравословни навици, имаме предвид да не пушим, да не се храним добре или да тренираме, но обикновено не отчитаме важността да спим добре и как това се отразява в ежедневните ни резултати.

Трябва да помним, че добрият сън не е само да спим достатъчно часове, но и че сънят ни трябва да е спокоен и качествен. Важно е да поддържате добри навици преди лягане.

Воденето на активен начин на живот, избягването на определени храни преди сън или тихата и обусловена среда за заспиване пряко влияе върху качеството на съня ни.

Как се отразява липсата на сън на работата ви?

5 загадъчни състояния, в които можем да изпаднем, докато спим

Декодирането на това, което се случва в мозъка ни, докато спим, все още е изтощителна задача за науката. Докато учените се занимават с ...

Прекомерната сънливост през деня може да ви накара да прибягвате до някои нездравословни мерки, за да останете нащрек, като пушене, пиене на много кафе, алкохол или някои лекарства със стимулиращи свойства.

Няколко часа сън или сън с лошо качество увеличават шансовете за злополуки, намаляват производителността на човека и намаляват както производителността, така и качеството на продуктите и услугите.

Качеството на съня е още по-важно при извършване на работни дейности, които включват значителни рискове или при работа на ротационни и нощни смени.

Едно нещо, което обезателно трябва да имате предвид, е, че между 6% и 21% от населението в трудоспособна възраст имат някакъв вид разстройство на съня и колкото по-възрастни са те, толкова по-голямо е разпространението.

Следователно спокойният сън увеличава енергията ни, подобрява обхвата на вниманието, креативността и паметта и следователно повишава работоспособността. Това благоприятства начина, по който се чувстваме и общата производителност.

5 начина да си осигурим здравословен, дълбок сън

Сънят е едно от най-важните неща за здравето на човека. По време на сън, тялото ни се зарежда с енергия, хормоните се синтезират, а орг...

Как да се грижим за хигиената на съня у дома?

Някои насоки, които трябва да имате предвид преди лягане, като например да не ядете твърде много на вечеря, да не гледате телевизия точно преди лягане или да не ядете твърде много сладкиши, ще ни помогнат да спим по-добре.

Може да намерите редица препоръки, които да следвате, създайте си здравословни навици, свързани с правилната хигиена на съня, така че той да бъде и спокоен.

Съществува тясна връзка между нощните проблеми и промените в поведението през деня, които могат да причинят стрес. Имайте го предвид. Освен това има връзка между малкото сън и напълняването. Знаехте ли го?

Можем да си помогнем с някои устройства за наблюдение като пръстов оксиметър, за да подобрим качеството на съня си. Това устройство може да бъде полезно за диагностициране на сънна апнея и изследване как различните ни навици влияят върху качеството на почивката ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com