Храни-афродизиаци, за които дори не сте подозирали

2019
Храни-афродизиаци, за които дори не сте подозирали
Снимка: iStock

Афродизиаците са естествени биологични секрети и миризмата от тях, която привлича противоположния пол. Но все още има храни, които могат да повишат либидото.

1. Авокадо

Повиши либидото с тези храни

Някои храни са като сексуално гориво. Те осигуряват вещества, без които дори при добри намерения желанието изчезва. Помогнете си с тези...

Вероятно го познавате като чудесен източник на здравословни мазнини. И е вярно, че авокадото, заедно с растителни масла, семена, ядки и млечни продукти, са важна част от здравословното и балансирано хранене. Но то има една тайна - авокадото може да увеличи плодовитостта.

Преди всичко, заради голямото количество витамин Е в състава, което има положителен ефект върху репродуктивната функция както при жените, така и при мъжете. А има и витамини от група В, които са полезни за отлично настроение и енергия, включително сексуална енергия.

2. Женшен

В традиционната китайска медицина женшенът все още се използва активно за лечение на еректилна дисфункция и като средство за повишаване на "сексуалния апетит".

Съвременната наука е съгласна, че гинзенозидите – вещества, открити в белия, червения и черния женшен –засягат централната нервна система и насърчават вазодилатацията и релаксацията. Проучване от 2002 г. показва, че женшенът, като отделя азотен оксид, не само повишава либидото, но и „устойчивостта“ по време на секс.

Според науката: Какво се случва с либидото през пролетта

Въпреки тревожните новини и минусовите температури навън, във въздухът се носи уханието на пролетта. Дори и в най-трудните моменти всек...

3. Пчелен мед

Този продукт може да се похвали с мощна антиоксидантна формула, която има противовъзпалителни и противогъбични ефекти. Той съдържа съединения, необходими за хормоналния баланс, включително естроген и тестостерон. Последните, както сигурно знаете, са основните полови хормони – съответно женски и мъжки.

4. Орехи

Говорейки за ядки, почти всички техни разновидности съдържат витамин Е, така че те ще са от полза във всеки случай. Основното нещо е да не се увличате (в края на краищата това е доста висококалоричен продукт) и да се откажете от фъстъците. И ако искате да се издигнете на следващото ниво, потърсете в магазините орехи.

Те помагат при еректилна дисфункция и преждевременна еякулация.

Оргазъм от първия път: какво влияе върху интереса на жената към секса

Първото сексуално преживяване на една жена се отразява на нейното либидо в бъдеще според канадски психолози. Смята се, че жените по при...

5. Смокини

Пицата с извара и смокини също е добър вариант за закуска преди „специална“ вечер. Смокините са богати на аминокиселини, които се използват за синтеза на полови хормони. Сексуалната ни активност зависи от количеството, а някъде и от качеството на тези хормони, така че тази уникална възможност не бива да се пренебрегва. А ако обичате повече месо, за вечеря можете да направите сос на основата на смокини, не по-лош от боровинки.

6. Мак

Перуанското растение мака е не само афродизиак, но и суперхрана със състав, на който могат да завиждат всички. През 2012 г. учените установиха, че редовната консумация на мака увеличава броя на сперматозоидите и влияе положително на тяхната подвижност. А малко по-рано, през 2002 г., науката установи, че макът повишава либидото при мъже с ниски нива на тестостерон и при жени с ниски нива на естроген. Обикновено растението се продава под формата на прах, така че е много удобно да го добавите към млечни шейкове, кафе или смутита. Изберете опцията по ваш вкус - и не се отказвайте от нищо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com