Храните, които НЕ бива да поставяш в микровълновата

15365
Храните, които НЕ бива да поставяш в микровълновата
Снимка: iStock/Guliver

Микровълновата печка е незаменим инструмент в кухнята в наши дни, защото помага за бързо и лесно подгряване и размразяване на храната. Мнозина дори имат свои бързи рецепти, с които приготвят лесни ястия след тежкия работен ден. Трябва, обаче, да разберете, че в крайна сметка не всичко може да бъде поставено в микровълновата печка. Нека да разгледаме списък с храни, които не трябва да се поставят в микровълновата фурна и защо.

Какви храни не могат да бъдат поставяни в микровълнова печка?

Лесни трикове за почистване на микровълнова фурна

Микровълновата фурна е ценен помощник в кухнята, но се цапа изключително бързо. Топленето на различни храни води до мазни пръски и петн...

Храните, съдържащи голямо количество вода, не трябва да се поставят в микровълнова фурна, в затворено пространство. Например домати, защото те могат да експлодират. Яйцата с черупки също не трябва да се нагряват в микровълнова печка, тъй като това също може да доведе до експлозия и то доста внушителна.

За да не загуби медът полезните си свойства, той трябва да се нагрява не повече от минута при ниска мощност. Млечният продукт може да се „свие“ и да загуби вкуса си. Освен това не поставяйте храна в микровълновата фурна, за да изсъхне (например зеленчуци ). Микровълнова фурна не е подходяща за това.

Какво друго не можете да поставите в микровълновата?

Метални прибори и алуминиево фолио не трябва да се използват в микровълнова фурна. Те генерират искри и микровълновата фурна се поврежда на момента, в повечето случаи без възможност за ремонт. Меламинът също не трябва да се поставя в микровълновата фурна, тъй като се топи. В резултат на това вашите меламинови съдове за готвене ще се деформират и ще станат неизползваеми.

Никога не топлете тези храни в микровълновата

Микровълновата печка е много полезна в кухнята, особено когато вадим нещо от хладилник и искаме да го стоплим, защото не ни се хапва ст...

Гъбите за миене на съдове трябва да бъдат предварително навлажнени. В крайна сметка сухите гъби могат да се запалят. Бъдете внимателни, когато затопляте възглавниците си с черешови костилки... Те могат да прегреят много бързо. В резултат на това те се запалват и издават неприятна миризма. Вашата възглавница от черешови костилки ще се съсипе. Проверете инструкциите на производителя за това как правилно да затоплите този вид възглавница.

Ако се грижите за нея правилно и не поставяте нищо излишно в микровълновата, ще се радвате на уреда си дълго време. Тъй като този вид фурни са много надеждни - независимо от възрастта. Те нямат срок на годност.

Нека микровълновата печка продължи да бъде вашата дясна ръка в кухнята. Това може да стане, само ако се съобразявате с правилата и не допускате експлозии на различни хранителни продукти вътре. Почистването е трудно и ще ви отнеме повече време, отколкото, ако се съобразите със забраните и затоплите забранените продукти по алтернативен начин. Неразумната употреба по-скоро ще ви лиши от удобството да използвате микровълновата фурна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 7 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 7 май /валутен калкулатор/

Кога е най-добре да се пие черен чай

Кога е най-доброто време за пиене на зелен чай

Кои чайове помагат за успокояване на нервен стомах

Кои чайове се препоръчват за добър сън

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com