Храните, които не бива да топлим или размразяваме в микровълновата

11905
Храните, които не бива да топлим или размразяваме в микровълновата
Снимка: iStock

Микровълновата печка влезе в домовете ни, за да улесни живота ни, но години след нейното изобретяване все още има неща, които не знаем за този малък уред. Това са храните, които не трябва да загрявате отново в микровълновата.

Ако има уред, който не липсва в почти всеки дом, това е микровълновата печка. Това малко устройство, което ни помага да поддържаме диетата си въпреки забързания ритъм на живот, който водим. Експертите обаче предупреждават за рисковете от поставянето на някои храни в микровълновата за съображения за безопасност и за предотвратяване на разпространението на някои бактерии.

Това са някои от храните, които не бива да слагате в микровълновата

Варени яйца

Затоплянето на яйца в микровълновата може да бъде опасно, защото може да предизвика експлозия на уреда. Това се дължи на факта, че влажността в тази храна генерира натрупване на пара, подобна на тази в тенджера под налягане. В случай, че нямате друг избор освен да загреете свареното яйце в микровълновата, най-добре е да го нарежете на малки парченца.

Мляко

Половината от хранителните вещества се губят, а витамин В12 се елиминира почти напълно. Според експерти по храните, в случай на нагряване на бутилка с мляко, не е препоръчително това да се прави в микровълнова печка, тъй като това може да стане неравномерно и да създаде горещи точки, които могат да изгорят гърлото или хранопровода на бебето.

Месо

Размразяването на месото в микровълновата може да се повтаря много често за тези, които забравят да извадят храна от фризера предварително. Месото обаче може да загуби свойствата си, ако се нагрява повече от две минути в този уред. Задължително сложете цялото месо в хладилника предната вечер.

3 лесни трика за почистване на микровълновата без обезмаслители

Чистенето и почистването вкъщи не е сред любимите занимания на много хора. Ние обаче ви предлагаме няколко полезни съвета как бързо и л...

Ориз

Високите температури са враг на ориза, тъй като отнемат хранителни вещества и здравословни свойства. Тази храна съдържа много устойчива бактерия, която не може да бъде елиминирана, дори ако е нагрята над 60 градуса по Целзий и че когато се охлади до стайна температура, може да се размножи и да причини хранително отравяне.

Плодове

Малко вероятно е човек да иска да яде горещите плодове, но не пречи да се изясни, че тази лоша практика може да съсипе...вашата микровълнова печка!

Аспержи

Няма да повярвате защо всички домакини започнаха да слагат мокри кърпички в микровълновата

От край време умните домакини измислят хитри трикове, благодарение на които да улеснят живота си. И днес ще ви споделим именно за една ...

Тези храни губят всичките си протеини, когато се нагряват в микровълновата, така че е за предпочитане да го направите в тигана, така че всичките им свойства да останат непокътнати.

Броколи

Според експерти, броколите могат да загубят до 97% от антиоксидантните си свойства, ако се затоплят в микровълнова печка. Тази храна обаче губи само 11% от свойствата си, ако е приготвена на пара, което е най-препоръчителният вариант.

Люти чушки

Лютите чушки имат химично съединение, наречено капсаицин. Ако тази храна се нагрява в микровълновата, това вещество се отделя във въздуха и може да предизвика дразнене на очите и гърлото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Японски психолози: Бърз трик, с които да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com