Храните, които НЕ трябва да топлите повторно в микровълновата

7203
Храните, които НЕ трябва да топлите повторно в микровълновата
Снимка: iStock

Микровълновата печка може да бъде най-големият подарък за една натоварена домакиня. Тя загрява замразени ястия и остатъци от тях и може да направи приготвянето на храната истинско удоволствие. И все пак има някои храни, които не бива да слагате в микровълновата поради здравословни причини, проблеми в кухнята или дори експлозия.

Грозде

Гроздето е вкусна закуска, която можете да хапнете, да замразите за студена закуска или да се насладите на виното, но със сигурност не можете да поставите в микровълновата. Създава се плазма, която прилича на мини пламък. Наскоро учените разбраха защо е така и всичко се върти около факта, че микровълните дори не готвят храни.

Внимание: Храните, които никога не трябва да слагате в микровълновата

Малцина знаят, че не всички хранителни продукти мога да бъдат използвани за готвене или затопляне в микровълнова печка. Това не касае ...

За гроздето, микровълновата печка създава джобове на електромагнетизъм, което изглежда доста интересно, но и малко опасно в домашната ви кухня. Така че, вие ще искате да избегнете всякакви потенциални експлозии, разбира се!

Сурови и цели яйца

Доказано е, че цели сурови яйца експлодират в микровълнова печка. Не забравяйте да загрявате там само варени яйца, , ако искате да се насладите на остатъци за закуска.

Преработени меса

Когато са изложени на микровълнова радиация, преработените меса образуват продукти за окисляване на холестерола (COPs), а те са показали, че са по-вредни от типичния холестерол сами и по-вероятно да доведат до развитие на атеросклероза и коронарна артериална болест. Така че, като ги загреете в микровълновата фурна, може да изложите здравето на сърцето си на риск. Най -добре е да избягвате това с преработените меса, за да бъдете внимателни!

Бързо почистване на микровълновата без химикали!

Досадно е почистването на уредите в които приготвяме храната си, защото отнема време, повече старание и леко притеснение всеки път, дал...

Моркови

Излизат искри, произведени в микровълновата печка от реакцията на микровълновата с метални материали. Морковите могат да съдържат минерали от почвата, които могат да причинят тази искра.

Същото важи и за хотдога! При хот-дога може да възникне дъга поради неравномерна комбинация от соли и добавки. Ако това се случи, незабавно изключете микровълновата фурна, за да спрете искренето и да приготвите храната по различен метод", казва тя.

Кърма

За да защитите детето си, не поставяйте кърмата в микровълновата. Това отново се свежда до факта, че микровълновата печка не разпределя равномерно топлината, което може да създаде екстремно горещи точки в течността, което е опасно за вашето бебе. Вместо това поставете бутилката под гореща, течаща вода от чешмата, докато я загреете. Ще отнеме около една до две минути. Или го загрейте на печката. Загрейте вода в тенджера и след това извадете тигана от огъня, за да поставите бутилката в него, докато се затопли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

8 качества, които притежава силната жена

Как най-лесно да се справим със стреса на работното място?

Кои традиционни арабски ястия са популярни и у нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com