Храните, които разреждат по-добре кръвта от АСПИРИНА

183797
Храните, които разреждат по-добре кръвта от АСПИРИНА
Снимка: https://pixabay.com

Освен балансирания начин на живот, приемът на определени витамини е също толкова важен за сърдечното здраве. За поддържане на еластичността и защитата на сърдечния мускул имат значение различни витамини и елементи. Ако не ги приемаме, може да се появят заболявания, свързани с възпаление на съдовата стена или друг сърдечен проблем.

Едни от най-сериозните и често срещани болести са свързани с нарушаване на кръвообращението и поява на задръстване във вените. Това може да се появи вследствие на разширени вени или генетично заболяване.

Важно да поддържаме теглото си в нормални граници, за да не сме изложени на риск от тромбоза. Подкожните мазнини притискат съдовите стени. Ето защо затлъстяването е враг номер едно на сърцето. Препоръчително е хората, страдащи от него, да се придържат към диета, богата на зеленчуци, плодове, фибри, ядки, пълнозърнести продукти, ядки. Така ще поемате повече витамини и минерали, които се грижат за сърцето.

Разбира се, физическата активност е също от важно значение. За да намалите риска от тромбоза, дръжте краката си изпънати високо, например на възглавничка. Не стойте в една и съща позиция дълго време. Важно е кръвта да не стои на едно място. За целта могат да помогнат и храни, които разреждат кръвта.

Приемайте повече витамин С, който съдържа салицилова киселина. Тя разрежда кръвта, защитава сърцето от претоварване, намалява риска от развитие на сърдечен проблем.

Руски лекари: Магданоз, спанак и босилек увеличават риска от тромбози

Имунологът Андрей Продеус назова в ефира на руския Канал 1 продуктите, които увеличават риска от образуване на кръвни съсиреци, предаде...

Може да приемат лют червен пипер, който оказва благоприятно въздействие върху кръвообращението и кръвното налягане, като го нормализира. Малиновото сладко също е добра идея.

Полезните омега-3 мастни киселини са полезни за сърцето. Тях може да си набавите от ядките. Те борят възпаленията и намаляват риска от образуване на плаки. Тях може да срещнете и в растителните масла, мазните риби, авокадото и т.н. Тези киселини намаляват риска от тромбоза, инфаркт, инсулт и други сърдечни заболявания.

Едно от най-добрите и познати противовъзпалителни средства е чесънът. Нека той винаги присъства в кухнята и на трапезата ви. Той разрежда кръвта, пречиства кръвоносната система. Ако имате разширени вени, трябва да се грижите за правилното функциониране на черния дроб. Той се нуждае от определени вещества, за да се намали рискът от образуване на кръвни съсиреци. Ако черният дроб е с нарушена функция, може да забележите това по вискозитета на кръвта. Добавете чесъна към своите ястия, за да се преборите с тези проблеми и най-вече да се застраховате от настъпването им.

Грижете се за своето здраве с добра физическа активност и консумиране на полезни храни за вашия организъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com