Христос е изглеждал така?

16624
Христос е изглеждал така?

Ричард Нийв, учен от университета в Манчестър, Великобритания, публикува образа на Исус Христос, пресъздаден със средствата на съдебно-медицинската антропология.

Въпреки че традиционната европейска представа за Божия син е като висок бял човек с дълга кафява коса, реалността вероятно е съвсем различна, съобщи Reuters.

Легенда гласи, че Исус доживял до дълбока старост

На плоския връх на стръмен хълм в отдалечена местност в Северна Япония се намира гробът на пътуващ овчар, който преди около 2000 години...

Според проучванията на скелети на хора, живели по времето на Исус Христов в района на Галилея, най-вероятно той е бил човек с тъмна кожа, къса черна коса и къдрава брада.

Учените са пресъздали и вероятен образ на човек от онази епоха, който би трябвало да се доближава максимално до реалната историческа личност, предаде БЛИЦ.

В основата на новия портрет на Христос са находки на израелски учени, които са открили череп на семит от първи век преди н.е. С рентген той е бил сканиран и постепенно с компютърни технологии е оформена масата на мускулите и кожата върху лицето.

Откриха мястото, където се предполага, че е бил съден Христос

По време на разкопки в Ерусалим археолози откриха останки на зданието, в което, както се предполага, е бил съден Исус Христос, предаде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com