И Жан Мишел Жар се спасява от Франция?

14497
И Жан Мишел Жар се спасява от Франция?

Царят на електронна музика е водил преговори с представители на британското правителство да установи бизнеса си в Лондон, потвърдиха от канцеларията на британския премиер, предаде БГНЕС.

Френският Конституционен съд отмени предлагания 75-процентен данък върху приходите над един милион евро годишно, който накара кино-звездата Жерар Депардийо да се премести в Белгия. "Жан-Мишел Жар посети Даунинг Стрийт и се срещна с представители на "Тек Сити", медийния и технологичен квартал на Лондон", съобщи говорител на премиера Дейвид Камерън.

Депардийо не иска да се завърне във Франция

Световноизвестният френски актьор Жерар Депардийо не желае да се завърне във Франция, въпреки че Конституционният съвет на страната ану...

"Все повече бизнесмени и предприемачи от цял свят искат да станат част от технологичния квартал в източен Лондон и ние имаме желание това да продължи", допълни той. 64-годишният Жар, който е пионер в електронната музика и е известен със зрелищните си концерти и с хитови албуми като "Oxygene" (1976) и "Equinoxe" (1978), е собственик на компанията "Жар Текнолъджис", произвеждаща продукти като AeroPad One, док станция и спийкър за iPod-и, iPad-и и iPhone-и.

Данъкът от 75% беше едно от основните обещания в предизборната кампания на френския президент Франсоа Оланд, който победи през май 2012 г. Никола Саркози на президентските избори. Той разгневи бизнес лидерите в страната и накара някои заможни френски граждани да потърсят убежище в чужбина.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com