Идеи за приключения в България: Димитровград и Хасково

4133
Идеи за приключения в България: Димитровград и Хасково
Снимка: БГНЕС

Скоро ви представихме една интересна и малко нетипична идея за пътуване - Стара Загора. Сега ще направим същото, но в съседния регион - този на Хасково с двата най-големи града там - Димитровград и областният център Хасково. На пръв поглед бихте си помислили, че там няма какво да се прави и какво да се види, но това съвсем не е така.

Следвайки пътя ще започнем с Димитровград. Градът на младите (известен така като е бил строен) всъщност има много интересна история. Задължителна спирка е местният исторически музей, който освен, че е в хубава сграда има и никак нелоша експозиция, която проследява миналото на града от момента на неговото създаване. Има страхотни фотоси и архивни материали, които ще ви върнат назад във времето. Друго задължително място е домът-музей на известния поет Пеньо Пенев, който също е в Димитровград. Можете да се запознаете с историята на живота му и да видите неговото творчество отблизо. Непосредствено до музея на поета има ретро апартамент, който е бил типичен за миналия век в града. Интересно е да се разходите в него, като със сигурност ще познаете някои от мебелите, които сигурно вашите баби и дядовци имат на село и до днес. Уредничката и на двете музейни сбирки е прекрасна и много мила жена, която разказва с желание на посетителите. Следващата ни спирка е художествената галерия. Ако е заключено на вратата има телефон, на който да се обадите. Изложбата от картини на местни художници също е интересна, а уредничката е повече от сладкодумна и описва с внимание всяка една творба. За финал в Димитровград може да се разходите в парка с най-голямата пейка и маса в България и да си направите интересни снимки. 

Къде да пътува всяка зодия през 2021

Новата година винаги е време за нови планове. Нека да помечтаем, че през 2021 година ще можем да пътуваме без проблеми. Затова нека да ...

Хасково посреща с табела - "Градът на Богородица". Това е съвсем вярно и е първото място, на което отиваме - голямата статуя на Богородица с младенеца, която се издига над Хасково. До нея има камбанария, на която може да се качите и да се разкрие чудесна гледка към града. Внимавайте, защото стълбите може да са мокри и хлъзгави! Приключете деня с разходка в парк "Кенана", който е приятно място за отдих. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com